Op de Flamenco Biënnale moeten wij nog tot volgend jaar wachten, maar gelukkig kunnen we ook dit jaar weer genieten van het Flamenco Biënnale Intermezzo. Ook deze editie brengt weer gerenommeerde flamencoartiesten naar Nederland. In februari 2020 en maart 2020 kun je optredens bijwonen van de bekende flamencogitarist Rafael Riqueni en de fantastische flamencodanseres Eva Yerbabuena.

In februari 2020 treedt de maestro van de flamencogitaar Rafael Riqueni op in Nederland én in Antwerpen. Hij wordt beschouwd als één van de grootste artiesten binnen de flamenco scene. Op zijn twaalfde begon hij al met zijn eerste uitvoeringen als solist, en op zijn veertiende wist hij al een aantal belangrijke internationale gitaarprijzen in de wacht te slepen!

Hij speelt tijdens de intermezzo-serie met twee andere flamencoartiesten: Salvador Gutiérrez en Manuel de la Luz. Speciaal voor deze gelegenheid sluit danseres María Moreno ook nog aan.Je kunt een voorstelling bijwonen op 11 februari in het theater De Roma in Antwerpen. Op 12 februari is hij te zien in het Lantarenvenster in Rotterdam. Op 13 februari geeft Rafael Riqueni nog een optreden in het Bimhuis in Amsterdam.

Winactie (1)*

Voor de show op 11 februari in het De Roma in Antwerpen mogen wij twee keer twee vrijkaarten weggeven! Je kunt kans maken op twee kaarten door het bericht op Facebook over het Flamenco Biënnale Intermezzo te liken en in de comments te laten weten dat je kans wil maken op vrijkaarten voor Rafael Riqueni Trio.

Eva Yerbabuena

Liefhebbers kunnen ook een optreden van flamencodanseres Eva Yerbabuena bijwonen. In maart geeft ze maar liefst 4 shows (13, 14, 15 en 17 maart) in Utrecht, Den Haag, Maastricht en Amsterdam. Hier presenteert ze met haar gezelschap de nieuwe show Cuentos de Azúcar, oftewel Sugar Tales. Yerbabuena staat erom bekend at ze klassieke flamencodans in een modern jasje giet. In deze nieuwe show combineert ze de traditionele flamenco met Japanse invloeden.

Winactie (2)*

Wil jij gratis naar het optreden van Eva Yerbabuena in het Zuiderstrandtheater in Den Haag of het Vrijthof in Maastricht? Doe dan mee aan onze winactie. Wij mogen voor elk van deze optredens twee keer twee kaarten weggeven. Je kunt kans maken op twee vrijkaarten door het bericht op Facebook over het Flamenco Biënnale Intermezzo te liken en in de comments te laten weten dat je kans wil maken op vrijkaarten voor Yerbabuena en in welke stad.

*Deze winactie sluit zondag 9 februari om 12.00 uur en de winnaars krijgen diezelfde dag nog bericht.

>> Kijk voor mee informatie op de officiele website van Flamenco Biënnale Nederland

Bekijk hieronder de video van Eva Yerbabuena om alvast in de stemming te komen:

Lees ook: Flamencoagenda tipt: De gitaristen