hangmat park madridVoor het ultieme vakantiegevoel in Spanje kun je een handdoek uitgooien aan een van de Costa’s, uren borrelen op een zonnig terras of wandelen door ‘s lands mooiste gebergten. Vanaf eind mei komt daar een op-en-top vakantietip bij, in de vorm van Spanje’s eerste hangmat-park.

In het Finca Liana park in de gemeente Móstoles, vlakbij Madrid, worden op 26 mei een heleboel hangmatten opgehangen. Het idee komt van Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M), die met het project stress tegen wil gaan en jongeren de boodschap mee wil geven dat iedereen ‘recht heeft op momenten van luiheid, waarbij je niets anders dan de natuur om je heen hebt’.

Maar dat is niet het enige idee achter het project. De inwoners van Móstoles mogen namelijk ook de handen uit de mouwen steken en helpen met maken van de hangmatten waar ze vervolgens de hele zomer in kunnen luieren. Hiervoor organiseert het CA2M een speciale cursus. De gemeente kan zich wel vinden in het plan en stond een deel van het park af voor het hangmattenproject.