Casi Todo logoIn de podcast Vitamine S delen Danique Aaftink en Tessa Waalwijk van Casi Todo door middel van interviews verhalen en ervaringen van mensen die kozen voor een leven in Spanje, en geven ze tips en tricks en hopen zo Nederlanders en Belgen te inspireren hun dromen te volgen. Superleuk om te volgen als je zelf plannen hebt!

Wat kun je verwachten?

In de eerste twee podcasts van seizoen 1 stellen Danique en Tessa zichzelf voor en delen ze hun verhaal over hoe ze in Spanje zijn beland, waarom ze van Spanje houden, wat ze missen uit Nederland, wat de uitdagingen zijn en nog zo veel meer boeiende verhalen over het durven experimenteren en het volgen van dromen met kleine stapjes, passie en vrijheid.

In de daaropvolgende afleveringen hebben Danique en Tessa verschillende gesprekken met Nederlanders die ervoor hebben gekozen om naar Spanje te verhuizen en daar te wonen en/of werken. Ze praten over verschillende onderwerpen zoals de liefde, freelancen, de taal, cultuurverschillen, een baan zoeken, studeren in Spanje, ondernemen, vastgoed, loon, belastingen en nog veel meer.

Na het eerste seizoen van de podcast, is nu net het tweede seizoen gelanceerd. In het tweede seizoen van Vitamine S gaat de eerste aflevering over vriendschappen sluiten in Spanje. Hoe hebben Danique en Tessa dat aangepakt? Vrienden maken op een plek waar je in principe niemand kent? Hoe kom je in contact met mensen? Welke apps en platforms kun je daarvoor gebruiken en wat zorgt ervoor dat vriendschappen blijven en intenser worden? En combineer je dat met de vriendschappen van je geboorteland en/of andere landen? Antwoorden op deze vragen, krijg je in de podcast.

De gezichten achter Casi Todo

Vitamine S de podcast is een initiatief van Casi Todo. Casi Todo is dé online gids voor Nederlanders en Belgen die tijdelijk of permanent (willen) wonen en werken in Spanje. Casi Todo werd opgericht door Danique Aaftink en Tessa Waalwijk. Zij verhuisden allebei in 2018 naar Barcelona en werden verliefd op Spanje.

Tessa Waalwijk en zonnebloemenTessa Waalwijk Tessa woont sinds februari 2018 met haar man en twee harige Perzische katten in Spanje. Ze is dol op de zon, dansen, het buitenleven, de mediterrane voeding en de prachtige en veelzijdige cultuur en natuur van Spanje. Naast mede-oprichtster van Casi Todo is ze ook nog Sales specialist en heeft ze haar eigen bedrijf Gromo. Samen met haar partner verhuurt ze ook het hele jaar rond een gezellig appartement in Sitges: La Palmera. Ze hebben ook samen een bedrijfje Airbcn.eu, ze helpen mensen hun (leegstaande) appartementen en huizen te pimpen en verhuren.

 

Danique Aaftink

Danique Aaftink woont sinds 2018 in Spanje. Ze is online marketingcommunicatie specialist en woont gedeeltelijk in Spanje en Nederland. Naast de zon en reizen heeft ze nog een grote passie: koken. Op haar blog Vegan Travel Life vind je allerlei lekkere plant-based recepten. Ze is een echte globetrotter en met inmiddels bijna 40 landen op de teller vindt ze het moeilijk om een favoriet land eruit te pikken. Maar het land dat haar altijd blijft fascineren vanwege de locatie (dicht bij Nederland), de taal, de mensen en vooral de natuur en de zon is Spanje.

 

 

 

De podcast ‘Vitamine S’ kun je via Spotify, Apple Podcasts of Radio Public beluisteren.

Lees ook: Podcast-tip: Spanje met ‘Muy Lau’ en Deze podcast wil je horen (ook als je niets met wielrennen hebt).