Koning Willem en en koningin Máxima hebben afgelopen weekend hun porseleinen huwelijksfeest gevierd in Andalusië. Ze bezochten onder andere Sevilla, de stad waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten, en gingen ook naar Granada en Córdoba.

Volgen Granada Hoy brachten ze ook een privébezoek aan het Alhambra in Granada. Daar genoten ze ook van de lokale gastronomie. De Spaanse krant ABC meldde dat ze sliepen in Hotel Palacio del Bailío in Córdoba. Op hun eerste dag in die stad brachten ze met een privé-gids een bezoek aan de beroemde moskee-kathedraal. Daarna gingen ze te voet naar restaurant Ermita de la Candelaria. De volgende dag bezochten ze het Vianapaleis en aten ze in het populaire restaurant Los Berengeles. Daarna stonden de sherrystad Jerez de la Frontera en Sevilla op het programma, de stad waar ze elkaar in 1999 ontmoetten.

Willem alexander Maxima Feria Sevilla

Geheime huwelijksreis

Het koningspaar heeft het reisje volgens Granada Hoy geheim proberen te houden maar ze konden niet voorkomen dat het bezoek toch werd opgemerkt door de Spaanse pers. Het koningspaar was in 2019, 20 jaar na hun eerste ontmoeting in Sevilla, ook al samen met hun dochters in Andalusië. Toen bezochten ze de Feria de Abril en poseerden de koningin en de drie prinsessen in flamencokleding.

Alhambra moorse architectuur

Reistips voor Alexander en Máxima

Wetende van de Spaanse passie van het koningspaar sturen we elke editie van ESPANJE!  altijd op naar het koningshuis. We zijn benieuwd of ze de tips over Granada hebben gelezen uit de editie die nu in de winkel ligt. En wellicht hebben ze ook de verhalen van historicus Edward de Maesschalck gelezen over de Spaanse geschiedenis. Hieruit blijkt hoe sterk de historische banden zijn tussen het Spaanse en Nederlandse koningshuis. In de volgende edities van ESPANJE! hebben we meer leuke tips voor het koningspaar, o.a. de mooiste wandelingen in Andalusië en meer informatie over de bijzondere geschiedenis van het Alhamba. Nieuwsgierig? Je kunt ESPANJE! hier bestellen.

Lees ook: Rondreis Andalusië, Sevilla, Córdoba en Granada

ESPANJE TIP: SRC-reizen heeft mooie compleet verzorgde rondreizen door Andalusië. Acht dagen met vlucht, hotels en excursies in o.a. Sevilla Córdoba en Granada vanaf €1049. Je kunt hier kijken en boeken.