De gloednieuwe, spannende Mexicaanse whodunnit Quién mató a Sara die op 24 maart in Nederland verscheen, veroverde meteen een plek in de Netflix top 10. Op 19 mei kwam ook deel 2 uit in Nederland.

Het verhaal

Alex komt na 18 jaar thuis uit de gevangenis nadat hij ten onrecht is aangewezen als dader op de moord van zijn zusje Sara. Hij heeft zijn moeder en zijn zus verloren en zweert wraak te nemen. Het begint allemaal heel vrolijk. Alex is samen met zijn zusje Sara op vakantie met twee vrienden, broers van de rijke Lazcano-familie. Ze zitten op een boot, drinken en maken lol als Sara gaat parasailen. Wanneer het tuig waarmee ze vast zit dreigt los te raken, schreeuwt Alex dat de boot vaart moet minderen. De Lazcano-broers varen juist harder. Sara stort in het water en overlijdt later in het ziekenhuis. In plaats van te bekennen, zorgen de broers met hulp van hun rijke vader ervoor dat Alex de schuld op zich neemt. Jaren later wordt Alex vervroegd vrijgelaten. Het leven in de Lazcado-familie is inmiddels gewoon doorgegaan. Er zijn familievetes en onderliggende machtsspelletjes die de machtige familie in een kwaad daglicht zetten. Als Alex terugkeert komen de spanningen al helemaal op scherp te staan.

Wil je meer leuke Spaanse tips? Neem dan hier een abonnement op ESPANJE! MAGAZINE. Voor slechts 38 cent per week heb je ‘m een jaar lang in de bus en steun je ook deze website. ¡Muchísimas gracias!

Perfect voor je Spaans

Who killed Sara? bestaat uit tien afleveringen en is een perfecte serie om je Spaans te oefenen. Het Mexicaanse Spaans is vaak goed te volgen. Al moet je wel even weten wat chingar, chingada en chingón betekent, de meestgebruikte Mexicaanse woordjes, die zowel als scheldwoord als als geuzennaam worden gebruikt. Wat het verschil precies is tussen het Spaans van Latijns-Amerika en van Spanje? Je leest het in editie 2 2021 van ESPANJE!. Je kunt deze tot 8 april 2021 alvast pre-order en zonder portkosten bestellen via deze link. Zo heb je ‘m als eerste in huis.  Andere spannende series om je Spaans te oefenen zijn de nieuwste van de makers van La Casa de Papel, Sky Rojo, waarin drie prostituees op de vlucht gaan voor hun pooiers, en de bloedstollende Colombiaans-Spaanse serie Perdida over een Spaanse vader die in Colombia op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter. Hieronder zie je vast de trailer van Quién mató a Sara?

 

MEER NIEUWE NETFLIXFILMS EN -SERIES IN MEI 2021

 

.