Deel 3 van de spannende Mexicaanse whodunnit Quién mató a Sara verscheen op 18 mei 2022 op Netflix. Het eerste deel dat op 24 maart 2021 in Nederland uitkwam, veroverde meteen een plek in de Netflix top 10. Op 19 mei 2021 kwam ook deel 2 uit in Nederland. En nu is er dan het derde deel van de serie waarin wordt uitgezocht wie verantwoordelijk was voor de dood van Sara. Maar dat blijkt helaas geen aanrader. Hieronder leggen we uit waarom niet.

Netflix sara

Hoewel we fans zijn van het eerste deel, viel het tweede seizoen tegen en is het derde seizoen nog minder. Eigenlijk is het een heel ander verhaal en een heel andere serie geworden. De zwangere Sara blijkt niet te zijn verongelukt bij het bootongeluk maar ten prooi gevallen aan een arts die medische experimenten uitvoert om schizofrenie en homoseksualiteit te genezen. Omdat het verhaal zo’n andere wending neemt en 18 jaar later speelt, waarbij de oudere personages soms door andere acteurs worden gespeeld, is er soms geen touw meer aan vast te knopen. Daarbij komt dat Chema ook nog José Mariá wordt genoemd. Hij zit in de gevangenis (waarom ook al weer denk je dan?) waar hij wordt misbruikt. Nadat hij op borgtocht vrij is gekomen, wil hij van zijn homoseksualiteit genezen. Dat idee grijpt zijn moeder, die op zijn geld aast, met beide handen aan. Het is een extra verhaallijn die niets toevoegt aan de vraag waar Sara is gebleven en die alleen maar tot meer verwarring leidt. Uiteindelijk is Sara’s broer Alex, waar Chema altijd verliefd op is geweest, weer de held die zorgt dat er een einde komt aan alle misstanden. Dat gebeurt echter onnodig gewelddadig en hij komt er dan ook nog mee weg. Een teleurstellend slot. Hieronder zie je de trailer van het laatste deel en een paar tips voor andere Spaanstalige Netflixtitels.

 

Het verhaal uit de eerste twee delen

Alex komt na 18 jaar thuis uit de gevangenis nadat hij ten onrechte is aangewezen als dader van de moord op zijn zusje Sara. Hij heeft zijn moeder en zijn zus verloren en zweert wraak te nemen. Het begint allemaal heel vrolijk. Alex is samen met zijn zusje Sara op vakantie met twee vrienden, broers van de rijke Lazcano-familie. Ze zitten op een boot, drinken en maken lol als Sara gaat parasailen. Wanneer het tuig waarmee ze vast zit dreigt los te raken, schreeuwt Alex dat de boot vaart moet minderen. De Lazcano-broers varen juist harder. Sara stort in het water en overlijdt later in het ziekenhuis. Althans, dat wordt gezegd. In plaats van te bekennen, zorgen de broers met hulp van hun rijke vader ervoor dat Alex de schuld op zich neemt. Jaren later wordt Alex vervroegd vrijgelaten. Het leven in de Lazcano-familie is inmiddels gewoon doorgegaan. Er zijn familievetes en onderliggende machtsspelletjes die de machtige familie in een kwaad daglicht zetten. Als Alex terugkeert komen de spanningen al helemaal op scherp te staan. Het eerste seizoen was een grote hit en het twee seizoen trok ook weer veel kijkers, maar voegt eigenlijk weinig toe. En het derde seizoen doet daar nog eens een schepje bovenop. Er wordt ook gesproken over een vierde seizoen, maar wat ons betreft is de serie nu wel genoeg uitgemolken.  Wil je toch een Spaanse film of serie zien. Dan kunnen we Amor de Madre en Los herederos de la Tierra van harte aanbevelen. Lees hier al onze Netflixtips.

 

Advertentie

 

 

Wil je meer leuke tips?

Cover Espanje 02-22

Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!

  • Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
  • Elke keer weer honderden tips
  • Roadtrips, steden, natuur, cultuur, wonen en  lifestyle
  • Vier edities voor slechts €19,95
  • Dat is 25% korting op de winkelprijs van €6,99
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Maak kans op gratis boeken
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Je regelt het meteen via deze link

bestellen

.