pollo-al-ajillo-geserveerd

Spaanse kipkluifjes (alitas de pollo al ajillo) met knoflook worden veel geserveerd als tapasgerecht, maar zijn ook heerlijk als snack. Het is een klassieker in de traditionele Spaanse keuken. Wanneer je ze lekker thuis wil bereiden, zijn kipkluifjes met knoflook ook te serveren als hoofdgerecht met een lekkere frisse salade, met patatas bravas of met gewone aardappelen. Zeker geen duur gerecht en eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 gram kipkluifjes
  • Gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 10 teentjes knoflook
  • Droge witte wijn
  • 2 stuks laurierblad
  • Tabasco
  • Chiliflakes
  • Kippenbouillonblokje
  • Verse peterselie

Bereidingswijze kipkluifjes met knoflook

Verwarm de olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Terwijl de olie opwarmt, dep je de kippenvleugeltjes voorzichtig droog en bestrooi je ze geleidelijk met gerookte paprikapoeder. Wanneer de olijfolie goed warm is, doe je de kippenvleugels erin en bak je ze totdat ze rondom een aantrekkelijk bruine kleur hebben.

Terwijl de kipkluifjes bakken, pel je de knoflook en snijd je deze in dunne schijfjes. Doe de schijfjes knoflook bij de kip in de pan en laat ze grofweg 2 minuten meebakken met de kip. Wanneer de knoflookschijfjes beginnen te verkleuren, voeg een aardig grote scheut witte wijn toe, om de kipkluifjes nog beter op smaak te brengen. Doe de laurierblaadjes erbij, daarna wat tabasco (hoeveelheid zelf te bepalen) en chiliflakes om de kipkluifjes wat pittiger te maken.

Verbrokkel het kippenbouillonblokje over de kippenkluifjes en roer goed door. Laat ze verder zonder deksel garen. Roer ondertussen regelmatig totdat het vocht bijna helemaal is verdampt. Bestrooi voor het serveren de kipkluifjes met de verse peterselie. Klaar om te smikkelen!

Advertentie

Klik hier voor meer van onze Spaanse gerechten!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Advertentie

Koop bij bol.com

banner abonnement espanje