Migas is het Spaanse woord voor (brood)kruimels en dit recept wordt dan ook gemaakt met oud brood. Het gerecht komt oorspronkelijk van de herders die het voedsel meenamen tijdens hun lange tochten in de bergen. Zij bereidden de migas met schapenvet en wat knoflook of paprikapoeder voor de smaak. Tegenwoordig wordt het recept op allerhande manieren bereid, met bijvoorbeeld verse groentes zoals courgette, ui of aubergine.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 400 gr brood
  • 150 gr chorizo
  • 150 gr spek
  • 6 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd het oude brood in kleine stukjes, zet een ruime pan op het vuur en doe 6 eetlepels olijfolie in de pan. In de pan fruit je de knoflook even. Als deze fruitig begint te worden voeg je de chorizo en het spek toe en bak je deze mee. Voeg na 4 á 5 minuten het brood toe en laat dit knapperig worden. Zorg dat er zo min mogelijk vocht overblijft.

Als het brood knapperig is dien je het gerecht op. Voeg bij het opdienen eventueel nog wat peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.

Je kunt de migas op verschillende wijzen maken, voeg nog wat extra (restjes) groente toe of op zijn Spaans met druiven! De groeten kun je meebakken met de chorizo en het spek, de druiven voeg je bij het opdienen toe.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!