Na lang wachten is het dan eindelijk zover: vanaf vanavond is het nieuwste (zevende) seizoen van de populaire televisieserie Game of Thrones te zien in Nederland. En ook dit keer zit de serie weer vol Spaanse locaties, waaronder Almodóvar del Río, Cáceres en Sevilla. We kunnen je ook alvast verklappen dat seizoen 8 wederom gedeeltelijk in Spanje wordt opgenomen!

De opnamen voor het zevende seizoen werden gemaakt in Spanje en in IJsland. Eén van de locaties waar werd gefilmd is de historische stad Cáceres in de regio Extremadura. Ook het natuurpark Los Barruecos in de buurt van Cáceres komt voorbij. Eveneens in de regio Extremadura ligt Trujillo, waar opnames werden gemaakt in het kasteel.

Opnieuw werden er opnames gemaakt in het zuiden van het land, in Andalusië: Sevilla, waar ook voor seizoen 5 en 6 gefilmd werd. Het Romeinse complex Itálica bij Sevilla kwam al eveneens al eerder voorbij. In de provincie Córdoba ligt de plaats Almodóvar del Río, waar opnames werden gemaakt in het middeleeuwse kasteel. Tot slot komt dit seizoen ook Baskenland aan bod. Hier werden opnames gemaakt bij de spectaculaire stranden van Zumaia in Guipuzcoa en bij de kerk in zee in de gemeente Bermeo.

Bekijk de Spaanse locaties in deze video

In deze video komen de verschillende locaties in Spanje voorbij, alsmede een aantal plekken die je kunt herkennen uit eerder seizoenen. Voor seizoen 6 werden opnamen gemaakt in Gerona en Canet de Mar (Catalonië), het natuurpark Bardenas Reales in Navarra, het kasteel van Zafra in de provincie Guadalajara, het mooie Peñiscola langs de kust van Valencia, Alcazaba de Almería en het natuurgebied Sierra de Alhamilla in Almería. In seizoen 5 kun je Osuna, Sevilla en Córdoba (Andalusië) herkennen.

 

Het zevende seizoen van Game of Thrones is vanavond om 21.00 uur te zien op HBO (via Ziggo).

Lees ook:  10 dingen die je moet weten over uiteten gaan in Spanje