Wie in de Semana Santa, de ‘Heilige Week’ voorafgaand aan Pasen, in Spanje is, heeft geluk. In de meeste steden en dorpen worden in die week één of meerdere processies gelopen. En zo’n paasprocessie bijwonen is behoorlijk indrukwekkend! Wij selecteerden de negen Spaanse steden met de mooiste paasprocessies.

1. Madrid

Semana-Santa-Madrid

Dit jaar (2019) zijn er tussen 14 en 20 april dagelijks processies, verspreid over de hele stad. De meeste en meest indrukwekkend paasprocessies kun je bijwonen op de avond van Goede Vrijdag, in het centrum van de Spaanse hoofdstad.

Lees ook: 10 x zien en doen in Madrid

2. Sevilla

Semana-Santa-Sevilla

In de hoofdstad van Andalusië vinden er tijdens de Semana Santa niet minder dan 58 paasprocessies plaats. Bijna onmogelijk om te missen dus, mocht je in de Paasweek in Sevilla zijn.

Lees ook: 10 x zien en doen in Sevilla

3. Salamanca

Semana-Santa-Salamanca

De eerste paasprocessie in Salamanca is al te zien op de ‘viernes de dolores’, twee vrijdagen voorafgaand aan Pasen.

4. Cádiz

semana-santa-cadiz

Ook in Cádiz is de eerste paasprocessie al te zien op ‘viernes de dolores’. De processie begint om 19.00 uur en beweegt zich door het centrum van de Andalusische stad.

5. Teruel

Semana-Santa-Teruel

Een niet te missen onderdeel van de Semana Santa in Teruel (Aragón) is de Rompida de la hora, op Goede Vrijdag om 12 uur ‘s middags. Het enorme trommelfestijn moet het schudden van de aarde representeren nadat Christus overleed.

6. Almeria

Semana-Santa-Almeria

Almeria heeft 26 broederschappen die allemaal processies organiseren. Sommige hermandades bestaan al sinds de zestiende eeuw.

7. Málaga

semana-santa-malaga

Antonio Banderas schijnt er elk jaar alles aan te doen om de Semana Santa in zijn hometown mee te kunnen maken. Wie het ooit heeft meegemaakt, snapt waarom.

Lees ook: de beste hotels van Malaga

8. Valladolid

Semana-Santa-Valladolid

De Semana Santa is het grootste culturele en toeristische evenement van Valladolid en de belangrijkste processie is op Goede Vrijdag.

9. Murcia

Semana-Sanata-Murcia

Lees ook: Murcia & Cartagena – lelijk eendje wordt prachtige zwaan