Uit Burgos komt de heerlijke bloedjonge queso de Burgos, oorspronkelijk een schapenkaas, maar tegenwoordig wordt er ook vaak koemelk gebruikt. Zacht, romig en fris, perfect voor een frisse shake. Voor dit recept zijn kersen gekozen, maar ander rood fruit, zoals aardbeien of frambozen, is natuurlijk ook lekker!
Ingrediënten
- 200 g verse kersen, kersen uit de
diepvries of 150 g kersen uit pot - 250 g queso de Burgos of kwark
- 1 dl melk
- 1 zakje vanillesuiker
paar muntblaadjes
Bereiding
Was en ontpit de verse kersen of giet de kersen uit pot af. Bewaar het vocht. Doe de kaas, melk, vanillesuiker en kersen in de blender en voeg twee muntblaadjes toe (bewaar een paar muntblaadjes voor de garnering). In plaats van melk en vanillesuiker kun je ook siroop van de kersen uit pot gebruiken. Meng alles 1 minuut op de hoogste stand. Verdeel de shake over twee glazen en garneer met munt. Koud het lekkerst!
Meer lezen?
Al onze recepten uit de Spaanse keuken
In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten. Bestel hier.
In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.
En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!
De leukste kookboeken met Spaanse recepten
Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!
De smaken van Spanje
De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90
Warme en koude tapas
Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50
¡SaborSabor!
¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25