expositie mexico cobra
Dit najaar kun je weer volop in Spaanse sferen vertoeven in Nederland. We kijken uit naar de première van Mi Vida en het concert van Estrella Morente. Maar er is veel meer. Je vindt een overzicht in het nieuwe nummer van ESPANJE! dat begin oktober verschijnt. En we hebben natuurlijk weer een paar leuke acties voor onze lezers.

Zo mogen we twintig kaartjes weggeven voor de tentoonstelling Intens Mexico: politiek, identiteit, seks en dood in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Er is werk te zien van wereldberoemde kunstenaars als Frida Kahlo, Diego Rivera, Jose Clemente Orozco en David Alfaro Siqueiros, maar ook van nationale beroemdheden als Francisco Toledo en Graciela Iturbide van wie het werk in Nederland nog nooit te zien is geweest. Op 1 en 2 november kun je helemaal opgaan in Mexicaanse sferen tijdens de Día de los Muertos. Wij mogen van het museum maar liefst 20 kaartjes weggeven. Hou onze Facebookpagina in de gaten om te kijken hoe je kans maakt. Intens Mexico: politiek, identiteit, sex en dood is van 1 oktober t/m 29 maart te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen.

Spaanse kunst in het Rijksmuseum

Je kunt je bezoek aan het Cobra goed combineren met het Rijksmuseum, waar komende maanden de expositie Rembrandt-Velázquez is te zien. De samenstellers van deze bijzondere tentoonstelling Gregor Weber en Cèlia Querol, vertellen in de nieuwste editie van ESPANJE! over hun spannende zoektocht naar schilderijen met een mooi verhaal. Dat resulteert in een unieke expositie met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.

Leuk om te vermelden is dat de zaalteksten in het Rijks dit keer ook in het Spaans zijn, er een multimediatour in het Spaans is en een groepsrondleiding in het Spaans. Bovendien worden er eind november een aantal lezingen en conferenties georganiseerd rond de tentoonstelling in het Rijksmuseum zelf maar ook in Instituto Cervantes in Utrecht en in de Spaanse ambassade in Den Haag. Wil je naar de expositie, reserveer dan wel van tevoren een starttijd via www.rijksmuseum.nl. Hou voor meer informatie en speciale acties ook onze site en Facebookpagina  in de gaten.

Gratis naar de Vakantiebeurs?

Wil je naar Spanje maar weet je nog niet precies waarheen? De keuze is ook overweldigend: van de drukke stranden op de Canarische Eilanden tot verlaten dorpjes in Galicië of bruisende steden als Barcelona en Valencia. Wil je informatie van kenners? Kom dat naar de Vakantiebeurs. Je kunt er tientallen oude nummers van ESPANJE! inkijken en kopen om inspiratie op te doen. Maar ook kun je direct je reis boeken en heel veel informatie krijgen bij de grote stands van het Spaans Verkeersbureau in de regio Catalonië. Je vindt ons allemaal in hal 7. Daar is ook het Spaanse terras met Spaanse hapjes en live-muziek! Lezers van ESPANJE! kunnen met korting naar de beurs. En we mogen ook nog eens 10 kaarten weggeven. Hou onze Facebookpagina in de gaten om te kijken hoe je kans maakt. De Vakantiebeurs is 16 t/m 19 januari, in de Jaarbeurs in Utrecht.