Netflix Spanje is op dreef. Het afgelopen jaar werden we al verwend met onder meer La Casa de Papel, Catedral del Mar en Cocaine Coast, en nu is het tijd voor Élite. De serie gaat over drie studenten uit arbeidersgezinnen die dankzij een studiebeurs terechtkomen op de exclusieve en dure school Las Encinas. Dat zorgt voor heel wat spanning tussen de tieners, die uiteindelijk leidt tot een mysterieus sterfgeval van één van hen.

Élite is een fijne mix van horror en humor en voor de fans van La Casa de Papel is er extra goed nieuws: Miguel Herrán (Río) Jaime Lorente (Denver) en María Pedraza (Alison) spelen in deze serie ook een grote rol.

Lees ook:  ESPANJE!-lustrum in Tuschinski

De race voor de beste serie van het jaar gaat Élite waarschijnlijk niet winnen, maar dat is niet erg. De serie – met acht afleveringen van elk 50 minuten – kijkt heerlijk weg en doet denken aan een Spaanse versie van de hitserie Gossip Girl. De makers richten zich duidelijk op een jonger publiek, al durven we best te beweren dat ook kijkers die de middelbare schooltijd al láng achter zich hebben gelaten, zullen genieten.

Bekijk hier vast de trailer:

Lees ook: de leukste Spaanstalige films en series op Netflix