Herederos de la tierra

Na de succesvolle serie La Catedral del Mar komt Netflix nu met de spannende opvolger Los Herederos de la Tierra. Beide Netflixseries zijn bewerkingen van historische romans van de Catalaanse schrijver Ildefonso Falcones. De serie draait om het verhaal van Hugo Llor, een arme sloeber die niet kan lezen of schrijven. Zijn vader is overleden, zijn moeder wordt als slavin behandeld door haar brute nieuwe man die haar verbiedt nog contact te hebben met haar zoon. In een maatschappij waarin letterlijk koppen rollen als je even niet oplet, probeert Hugo Llor zijn hoofd boven water te houden.

Succesvolle wijnmaker in de problemen

Hij komt terecht op het wijnlandgoed van een joodse familie en onderscheidt zich al snel als wijnmaker. Dat brengt hem uiteindelijk steeds verder. Zijn oude rivaal Roger Puig  wil zijn wijn en ook de koning van Aragon is onder de indruk. Hoewel het zakelijk goed gaat met Hugo, heeft hij op emotioneel vlak heel wat te verstouwen. Dolça, het joodse meisje waar hij verliefd op is, wordt bij een pogrom vermoord. Ook mag hij zijn zus, die in het klooster zit, niet meer zien. Zijn grootste geluk is zijn dochter Mercé, het meisje dat hij op een dag in de armen gedrukt krijgt door de joodse arts Regina, die al jarenlang een oogje op hem heeft. Maar de vraag is of ze wel het beste met hem en zijn dochter voorheeft.

Bloedstollend spannend historisch drama

Hoewel de personages door Falcones verzonnen zijn, klopt de historische achtergrond wel. De serie is daarmee niet alleen bloedstollend spannend, maar ook interssant voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Spanje en dan met name van Catalonië en Aragón. De makers van de serie schetsen een goed beeld van de multiculturele samenleving die Spanje was in de 14e en 15e eeuw. Een samenleving waarin je je leven nooit zeker was en je als je pech had zomaar gevangen kon worden genomen en tot slaaf kon worden gemaakt. Maar ook een samenleving waarin christenen, joden en moslims in relatieve vrede samenleefden. Steeds weer als hij in de problemen komt vindt Hugo bescherming bij de joodse gemeenschap. De vrouwen waar hij het meeste aan heeft zijn de moorse slavin Barcha en de witte seksslavin Caterina, die voor hem zorgen als een moeder en een echtgenote. Maar ook de zwarte Afrikaanse slaven zijn herhaaldelijk zijn redders in nood. Kortom een mooie serie voor iedereen die van Spanje en van spanning houdt..

 

De afleveringen van Los Herederos de la Tierra

Kijk Bestemming. Aflevering 1 van seizoen 1.

Arnau en Mar maken zich zorgen over hun veiligheid in het geval van de komst van een nieuwe koning. Een tragedie scheidt Hugo van zijn familie en hij gaat in de leer.

Kijk Boetedoening. Aflevering 2 van seizoen 1.

Bernat ontvangt verontrustend nieuws, keert terug en zint op wraak. Arnaus vrienden helpen Hugo een thuis te bieden, waar een jonge vrouw zijn aandacht trekt.

Kijk Vergelding. Aflevering 3 van seizoen 1.
3. Vergelding 54 min

Hugo krijgt het advies zijn gevoelens voor Dolça te vergeten en zoekt naar zijn familie. Intussen worden joden in het hele koninkrijk vervolgd. Verschrikkingen alom.

Kijk Wond. Aflevering 4 van seizoen 1.

Roger Puig vraagt Hugo om in zijn paleiskelder te komen werken, wat de wijnmaker een unieke en gevaarlijke kans geeft om wraak te nemen.

Kijk Slaven. Aflevering 5 van seizoen 1.

Hugo zit gevangen en Regina smeekt om zijn vrijlating. Haar liefde voor hem is echter een tweesnijdend zwaard en heeft zo haar eigen consequenties.

Kijk Beatriz. Aflevering 6 van seizoen 1.

Bernat lost zijn beloften aan Hugo in. Caterina spreekt haar gevoelens uit. Barcha’s oprechte actie heeft verwoestende gevolgen voor Mercè en haar familie.

Advertentie

Kijk Gif. Aflevering 7 van seizoen 1.

Hugo is wanhopig op zoek naar Mercè en Caterina spoort hem aan om de hoop niet op te geven. Als Bernat de waarheid hoort over zijn vrouw, zet de kerk hem klem.

Kijk Verlossing. Aflevering 8 van seizoen 1.

Guerao vraagt Hugo en Caterina om hem te helpen Arnau te redden, van wie hij denkt dat hij wordt vergiftigd door Marta. Mercè zoekt contact met haar biologische moeder.

Verder lezen: alle artikelen over Spaanse Netflixseries en films

Wil je meer leuke Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!

  • Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
  • Elke keer weer honderden tips
  • Roadtrips, steden, natuur, cultuur, wonen en  lifestyle
  • Vier edities voor slechts €19,95
  • Dat is 25% korting op de winkelprijs van €6,99
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Maak kans op gratis boeken
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Je regelt het meteen via deze link

bestellen