Carlos Marin Il Divo

Carlos Marín, de Spaanse zanger van de groep Il Divo, is zondag 19 december 2021 overleden. Hij werd 53 jaar oud. Op de sociale media van de groep verscheen rond 20 uur ‘s avonds het bericht over zijn overlijden. ‘It is with heavy hearts that we are letting you know that our friend and partner, Carlos Marín, has passed away… There will never be another voice or spirit like Carlos’.

Spaanse en Britse kranten: Covid doodsoorzaak

Marín was op 8 december opgenomen op de IC van het Manchester Royal ziekenhuis, aldus de krant El País. Zijn zus had in de week voor zijn overlijden gezegd dat hij gevaccineerd was. Hoewel de doodsoorzaak niet officieel bekend werd gemaakt was Marín volgens de Spaanse en Britse media besmet met corona en werd hij geïntubeerd en in slaap gehouden. De zanger was in Engeland op tournee. Een dag voor hij in het ziekenhuis werd opgenomen werd hij onwel.

Succesvolle carrière

Marín werd in 1968 geboren in het Duitse Rüsselsheim, en verhuisde op zijn twaalfde met zijn Spaanse ouders naar Madrid. Hij had de Spaanse nationaliteit en sprak vloeiend Engels, Frans, Spaans en Duits. De bariton won al op jonge leeftijd zangwedstrijden op de Spaanse tv. In 2003 werd hij gevraagd voor de populaire opera-popband Il Divo, een idee van muziekproducent Simon Cowell, die ook achter het succes van One Direction, X-Factor en Got Talent zit. Cowell was geïnspireerd door het succes van de drie tenoren (Luciano Pavarotti, José Carreras en Plácido Domingo) en wilde een band die klassieke muziek en popmuziek zou mixen. Na een wereldwijde casting vormde hij de succesformatie Il Divo met de Zwitser Urs Bühler,  de Fransman Sébastien Izambard, de Amerikaan David Miller en Carlos Marín.

Geen ‘divo’ maar heel bescheiden

Il Divo maakte meerdere kerstplaten en Marín hield van artiesten als Frank Sinatra, Tom Jones, Julio Iglesias en Barbra Streisand. Marín was 17 jaar getrouwd met de Franse zangeres Geraldine Larrosa, die hij had leren kennen toen ze samen in Los miserables zongen. Hoewel ze inmiddels gescheiden waren, werkten ze nog regelmatig aan gezamenlijke projecten. De zanger was uitermate bescheiden en hechtte eraan te benadrukken dat de term ‘il divo’ niet op hem sloeg. ‘Ik ben heel normaal’, zei hij veelvuldig in interviews.