2018 was een goed jaar voor liefhebbers van Spaanse en Spaanstalige films en series. Netflix presenteerde meerdere verslavend goede series en ook in de bioscoop konden we naar hartelust van Spaanstalig aanbod genieten. Deze zijn ons het meeste bijgebleven – in willekeurige volgorde. 

1. Todos lo saben


Psychologische thriller over Laura (Penelope Cruz) die met haar familie vanuit Buenos Aires naar haar geboortedorp in Spanje afreist om de bruiloft van haar zus bij te wonen. De familiereünie wordt abrupt onderbroken door een gebeurtenis die het leven van alle personages op zijn kop zet. Todos lo saben is vanaf 1 februari 2019 verkrijgbaar op dvd.

Lees ook: 100.000 bezoekers voor Todos lo saben

2. Casa de Papel


Dé Spaanse hitserie van Netflix hield ons dit jaar uren aan het scherm gekluisterd. In de loop van 2019 wordt seizoen 3 verwacht.

3. Elite


Over een middelbare school voor kinderen van de Spaanse elite, waar twee scholieren uit de arbeidersklasse aansluiting moeten vinden. Het tweede seizoen is door Netflix aangekondigd.

4. Narcos: Mexico


Na drie Narcos-seizoen die zich afspeelden in Colombia, is het nu tijd voor Mexico. Nieuwe cast en nieuwe locatie, maar wederom spannend en fantastisch geacteerd. Te zien op Netflix.

Advertentie

5. Cocaine Coast

Over een Galicische jonge visser die in de jaren ’80 transformeert tot drugshandelaar. Te zien op Netflix.

Lees ook: de leukste Spaanstalige films en series op Netflix

6. The man who killed Don Quixote

Technisch geen Spaanse noch Spaanstalige productie, maar vanwege de link met de bekendste Spanjaard aller tijden zetten we ‘m er toch tussen. The man who killed Don Quixote is vanaf 1 januari 2019 verkrijgbaar op dvd.

7. El Presidente


Over president Hernán Blanco van Argentinië, die een politiek en familiedrama beleeft tijdens een top van Latijns-Amerikaanse leiders. Was afgelopen zomer te zien in verschillende filmtheaters. Wanneer de dvd verschijnt is niet bekend.

8. Que dios nos perdone

Madrid 2011, middenin de economische crisis, wachten anderhalf miljoen gelovigen op een bezoek van paus Benedictus XVI. Ondertussen blijkt een seriemoordenaar het te hebben voorzien op oudere vrouwen. Twee rechercheurs moeten de zaak zo snel mogelijk oplossen. Een releasedatum van de dvd is niet bekend.

9. La Casa de las Flores

Over een steenrijke Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak runt. Het drama stapelt zich voor de personages op, maar voor de kijker valt er vooral veel te lachen.

Advertentie

Lees ook: de grootste Spaanstalige hits van 2018