Heel Spanje gaat vanavond applaudisseren voor alle mensen die in de gezondheidszorg zich inzetten voor de slachtoffers van het Coronavirus.

‘Homenaje a todos los sanitarios. A las diez horas de la noche saldremos todos a nuestras ventanas, terrazas y balcones y aplaudiremos. Por favor, pásalo’, zo begon het initiatief dat via Whatsapp dat meteen het hele land doorging. Vrij vertaald: ‘Eerbetoon aan alle gezondheidsmedewerkers. Om tien uur vanavond gaan we allemaal naar onze ramen, terrassen en balkons en applaudisseren we, geef het alsjeblieft door.’ Ook de kranten verspreiden het bericht nu en politici hebben al aangegeven dat ze mee gaan doen.

Het aantal besmettingen was in Spanje op 14 maart opgelopen tot meer dan zesduizend. Vooral Madrid wordt hard getroffen. Maar ook badplaatsen waar stranden worden gesloten.

De beroemde Fallas van Valencia zijn afgeblazen en de Paasprocessies tijdens Semana Santa worden afgelast. Behalve in de regio Madrid is ook in Baskenland en La Rioja de situatie ernstig. In andere regio’s loopt het aantal gevallen eveneens op. Meer informatie vind je hier.