Blauwe vlag goed teken voor milieu, palmbladen

Veilig naar het strand kan in Spanje weer op honderden playas dit jaar, meer zelfs dan in 2019. De Foundation for Environment and Education (FEE) heeft bekend gemaakt dat Spanje dit jaar bij 688 stranden en sporthavens de blauwe vlag mag laten wapperen. In 2018 had Spanje 696 blauwe vlaggen voor de stranden en sporthavens, 27 meer dan in 2019, toen Spanje 669 blauwe vlaggen kreeg. 

Van de 688 blauwe vlaggen zijn er 589 voor de stranden, 94 voor havens en 5 voor toeristische boten. Spanje is momenteel de wereldleider als het gaat om blauwe vlaggen, gevolgd door Griekenland met 514 blauwe vlaggen. Daarna volgen Turkije met 508, Frankrijk met 507, Italië met 482 en Portugal met 387 vlaggen.

Lees ook: Top 10: Spanje’s spectaculairste stranden

Wat is de blauwe vlag?

De iconische blauwe vlag is een van ‘s werelds meest gewilde ecolabels. De blauwe vlag wordt toegekend aan stranden, jachthavens en toeristische boten. Om in aanmerking te komen voor de blauwe vlag moet aan een aantal strenge criteria op het gebied van milieu, veiligheid en toegankelijkheid worden voldaan.

Waar zijn de blauwe vlaggen in Spanje te vinden?

Hieronder volgt een lijstje op volgorde waar de meeste vlaggen zijn uitgegeven:

Lees ook: 7 x de Canarische Eilanden