Zon, zee, strand en cultuur: het ideale recept voor een heerlijke vakantie. Spanje is daar bij uitstek het geschikte land voor, maar ook binnen Spanje heb je nog absolute hotspots. Eén van de beste Spaanse vakantiebestemmingen voor de reiziger die van ontspanning, avontuur én cultuur houdt is het plaatsje Tarifa in Andalusië.

Tarifa ligt op het meest zuidelijke puntje van Spanje, zuidelijker nog dan Gibraltar. Het ligt aan de Costa de la Luz, de kust van licht. Dat is een passende naam, want het is één van de zonnigste plekjes in Spanje. Een groot deel van het jaar kun je hier terecht voor zomerse temperaturen. Maar dat is nog lang niet alles, want Tarifa biedt nog veel meer…

Beste wind om te surfen

Een mooi strand is natuurlijk heerlijk, maar als je er ook een adrenalinekick kunt krijgen is het helemaal perfect,althans voor sommige mensen.Tarifa profiteert van de beste winden van Spanje, door haar ligging aan de smalle Straat van Gibraltar. Maar liefst 300 dagen van het jaar kun je op de stranden van Playa de Los Lances, Valdevaqueros en Punta Paloma terecht voor de beste wind voor windsurfen en kitesurfen. En zelf als de wind er niet op z’n sterkst is, kun je er nog beter surfen dan op veel andere plaatsen.

Pik een stukje Noord-Afrika mee

Als je in Tarifa bent, kun je op een heldere dag Marokko zien liggen. Je bent slechts een boottrip van veertig minuten verwijderd van een totaal andere cultuur in de bruisende Marokkaanse stad Tanger, waar in de jaren zestig veel Europeanen naar toe trokken. Met een uur op de boot ben je in de Spaanse enclave Ceuta, een klein stukje Europa aan de kust van Noord-Afrika.

Cultuur in Tarifa

In en om Tarifa zelf valt ook een hoop cultuur te snuiven. De oude stad is gezellig en de moeite waard voor een wandeling langs oude gebouwen, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Vlak bij de haven, waar ook de boten naar Marokko en Ceuta vertrekken, vind je de overblijfselen van het Guzman-kasteel. Dit kasteel werd in 960 gebouwd in opdracht van kalief Abd al-Rahman III, leider van het kalifaat van Córdoba. Ook zijn er in de buurt van Tarifa overblijfselen te vinden van een Romeinse stad genaamd Baelo Claudia.

Mooie dieren in het wild

Voor fauna is Tarifa een uitstekende plek. In de Straat van Gibraltar zwemmen walvissen en grienden, familie van de dolfijn. Deze kun je in levende lijve zien tijdens een georganiseerde boottour. Kom je in de lente of herfst, dan kun je de prachtige vogeltrek zien. Vooral de ooievaars zijn hierbij goed vertegenwoordigd.

Advertentie

Auto goed verzekeren

Ben je van plan om met de auto naar Tarifa te rijden? Denk dan ook aan de autoverzekering. Het is een flinke reis, waar je twee of drie dagen voor moet uittrekken. Denk eraan dat je auto verzekeren voor eventuele ongelukken in het buitenland belangrijk is. Zorg daarbij ook voor een goede pechhulpverzekering in het buitenland. Een leenauto ter vervanging is uiteraard zeer wenselijk, zodat je ondanks alles je reis kunt voortzetten en alsnog kunt genieten van een schitterende vakantie in Tarifa!