Magazine Espanje!Bij abonnees in Nederland lag het magazine begin januari al op de mat en inmiddels hebben ook onze trouwe lezers in Spanje ‘m ontvangen. Heb jij de nieuwste ESPANJE! nog niet gelezen? Haal ‘m dan snel in de winkel! Deze lezers gingen je voor en vertellen wat zij het leukste artikel uit het huidige nummer vonden.

1. Het artikel Roadtrip door het verleden over de Axarquía in Andalusië, omdat het alles in zich heeft wat ik in Spanje wil ontdekken. Een grote stad om de hoek waar je letterlijk en figuurlijk kunt landen en van daaruit op ontdekking kunt gaan in een prachtig ongerept Spanje. Het spreekt me enorm aan om op zoek te gaan naar de lekkerste olijfolie, pittoreske witte dorpjes, echte verse mango’s en avocado’s, het verhaal van Cervantes, magnifieke panorama’s en echte churro’s. De B&B Villa Deseada van Esther en Theo lijkt me dan de perfecte uitvalsbasis. Ik zie mijn man en ik al zitten in de heerlijke jacuzzi op het dakterras met uitzicht op de bergen, een heerlijke maaltijd erbij en genieten van de vele ontdekkingen die we in de streek hebben gedaan.
A.J. s-Heer Arendskerke

2. Het artikel over de Sierra Nevada was erg leuk voor mij om te lezen omdat ik er al eens op vakantie geweest ben en ik bepaalde dingen dus herken vanuit mijn eigen ervaring, maar nu toch ook weer de indruk heb gekregen dat ik er gerust nog wel eens een keer terug zou kunnen gaan, met de nieuwe inspiratie opgedaan uit jullie artikel.
De heer B.J. uit Hoesel (België)

3. In dit nummer van ESPANJE vond ik het artikel over Navarra het leukste. Door het verhaal en het beeldmateriaal, kreeg ik een zeer goed beeld over hoe het er in Noord-Spanje eruit ziet. Zelf ben ik namelijk nog nooit in Noord-Spanje geweest. Echter, ik durf te beweren dat dit niet lang meer zal gaan duren. Mede door jullie artikel ben ik om, en ga ik zo spoedig mogelijk Noord-Spanje ontdekken samen met mijn vriendin.
Mitchel R.

Lees ook: Navarra

4. De dagtrip Cartagena, sinds vorig jaar bij ons met stip op één. Ook met 38 graden een aanrader.
Mw M. Vlot

5. Het leukste artikel is voor mij  het artikel Power flamenco Vrouwen. Ik ben zelf muzikant, en op dit moment is er ook veel aandacht voor, en vooral ophef vanuit, vrouwelijke muzikanten. DJ en muziekproducent Ronald Molendijk heeft tijdens RTL Boulevard het volgende gezegd: ‘Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek’. Hier hebben enorm veel vrouwelijke muzikanten fel op gereageerd, en is er momenteel heel veel aandacht voor bands met vrouwelijke frontzangeressen en vrouwelijke solo-artiesten. Door in jullie artikel te lezen over de befaamde flamencodanseres Carmen Amaya, die de eerste grote vrouwelijke flamencoster werd, kwam het me te binnen dat er dus eigenlijk vrij weinig is veranderd als je kijkt naar 100 jaar geleden en nu. Behalve dat er momenteel veel meer powervrouwen in de wereld van de kunsten zijn opgestaan. Heel leuk dat ik die vergelijking door jullie artikel kon trekken met de hedendaagse gebeurtenissen
Dhr. J. ten H.

6. Murcia in een dag! We hebben al veel per trein door Spanje gereisd, maar we hebben nog nooit een ‘rondje’ Spanje met de trein gedaan; zo veel mogelijk langs de randen, met tussenstops veel mogelijk nieuwe plekken. Zodra ons zoontje (nu 1,5 jaar oud) groot genoeg is, willen we dat zeker gaan doen en Murcia is een van de ‘tussenstations’ voor een dag (+ overnachting) die we hiervoor sowieso al op ons lijstje hadden staan. Precies de info die we nodig hadden dus!
Ruben L.

7. Het artikel voor doeners & dromers Tenerife. Vanwege de veelzijdigheid van activiteiten die je daar kan doen en met name het mountainbiken. Ik houd zelf ook van mountainbiken en het lijkt me geweldig om dat op Tenerife te gaan doen.
Ingrid van E.

8. De column van flamencozangeres Luna Zegers. Ik ben bij een geweldig optreden van haar geweest in Valencia.
Claudia R.

9. Ik vond het artikel over de gerechten met de rode biet heel leuk. Rode biet is geen groente waarbij ik automatisch aan Spanje moet denken, eerder aan Polen of aan Oekraïne. Net daarom een heel interessant artikel om te lezen over hoe het toch gebruikt kan worden op zijn Spaans!
Mw G.A. te Alken (België)

Lees meer over: recepten uit de Spaanse keuken

10. Het artikel Arroz de Calasparra was voor mij erg interessant en leerzaam, want het was mij onbekend dat daar rijst werd verbouwd, terwijl wij de laatste 2 jaar regelmatig in de provincie Murcia waren.
Mv. E van W te Amerongen

banner abonnement espanje