espanje 4 2019Het laatste nummer van ESPANJE! van 2019 staat weer boordevol inspirerende verhalen voor als je op een druilerige Hollandse middag even wilt wegdromen. Tien goede redenen waarom je dit nummer niet mag missen.

1. De reisreportages

Of je nu een roadtrip door Andalasië wilt maken, met de camper Spanje wilt ontdekken of liever met de trein door Spanje rijdt: je vindt het allemaal in dit nummer. Van Barcelona tot Valencia, van Málaga tot Tarragona en van de Costa de la Luz tot de Costa del Sol. Met praktische tips oor treinreizigers en camperaars.

2. Onze wandeltips

Spanje is in het voor- en najaar ideaal om lange wandelingen te maken. Onze redacteuren vertellen wat hun favoriete wandelgebied is en waarom. Ook kun je een week winnen in Cabo de Gata, in de wintermaanden een van de beste plekken van het Spaanse vasteland om te wandelen.

3. Polopos

Deze zomer was te zien hoe vier Nederlandse stellen het Andalusische dorp Polopos op de kaart zetten. Wij namen een kijkje in een ander verlaten Spaans dorp waar het dorp van de toekomst moet verrijzen. Maar we mogen ook een verblijf weggeven bij Mark en Donna, een van de stellen die in Polopos een B&B is begonnen.

4. Saffraan

De heerlijke recepten en culinaire reisreportage over saffraan. En je kunt een fantastisch kookboek met moorse recepten winnen!

banner abonnement espanje

5. Medina Azahara

We duiken ook de geschiedenis in. Twan van Lieshout vertelt over de fascinerende geschiedenis van Medina Azahara, het intrigrerende paleizencomplex bij Córdoba waar ooit de machtigste vorst van Europa woonde.

6. Film: Mi Vida

Het interview met Loes Luca over de film Mi Vida die 21 november in première gaat. Ze geeft tips voor een bezoek aan Cádiz waar de film werd opgenomen. Op 17 november is in LantarenVenster in Rotterdam de feestelijke première en daar kun je als lezer bij zijn. Hoe lees je hier.

7. Rembrandt-Velázquez

De expositie Rembrandt-Velázquez in het Rijksmuseum brengt de grote meesters uit de 17e eeuw uit Nederland en Spanje bijeen. In ESPANJE! een interview met de curatoren die expositie samenstelden, Gregor Weber en Cèlia Querol.

8. Boekentips

Boekentips voor donkere dagen. We interviewden Eva García Sáenz de Urturi, de schrijfster van de bestseller De stilte van de witte stad en maakten een mooie selectie van Spaanse romans en andere boeken over Spanje. En we mogen maar liefst 12 boeken weggeven. Kijk in het magazine hoe je kans maakt.

9. Festivaltips

Ben je deze herfst in Spanje, dan zijn onze festivaltips voor dit najaar erg handig. Van saffraanfeesten in Castilië-La Mancha tot een dansfestijn in Sevilla.

10. De agenda

En uiteraard hebben we weer een uitgebreide agenda voor Spaanse evenementen in Nederland, van de Vakantiebeurs met korting voor lezers tot films en exposities. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor speciale culturele winacties dit najaar.