Kerst in Spanje

Heb je er ooit aan gedacht om met de hele familie een vakantiehuis in Spanje te huren en daar de kerstdagen door te brengen? Ideaal! Tien redenen om een huis in Spanje te boeken voor de kortste dagen van het jaar. Enne, overwinteren is natuurlijk ook een optie..

1. Langere dagen

Je hebt minder last van de korte dagen. Op 25 december gaat de zon in Amsterdam om 16.31 onder terwijl de zon in Malaga pas op 18.07 achter de horizon verdwijnt. Bovendien komt de zon in Malaga ook nog eens 21 minuten eerder op. In een week pik je zo dus ruim 13 uur extra daglicht mee! Als je daar niet vrolijk van wordt?!

2.  Canarische eilanden

Toegegeven, het kan ook wel eens koud zijn in de winter in Spanje. Maar als je naar de Canarische Eilanden gaat ben je vrij zeker van lekkere temperaturen. Dat wordt dus kerstdiner in de zon!

3. Lage huur

Voordeel van een huis huren in de wintermaanden is dat de huren laag zijn. Zo bedraagt de minimumprijs van huizen voor tien personen bij NOVASOL in de zomer €910 voor een week, terwijl je in de winter al voor €430 je eigen huis kunt hebben. Dat is omgerekend slechts €6,14 per persoon per dag! Ook populaire steden als Valencia zijn een stuk goedkoper in het laagseizoen.

Vakantiehuis Novasol Spanje

4. Grote keus aan vakantiehuizen

De keuze is over het algemeen groter in de winter.Dat geldt niet per se voor de kersvakantie overigens omdat veel Spanjaarden die hun huis verhuren zelf lekker de dagen in hun tweede huis doorbrengen. Maar er is met ruim 1500 beschikbare huizen bij NOVASOL voor de kerstvakantie nog altijd een ruime keuze.

Advertentie

Lees meer: 10 x de leukste Spaanse kersttradities

5. Grote vakantiehuizen

Voordeel van de kerst vieren in Spanje is dat ook opa’s en opa’s gewoon mee kunnen. Veel vakantiehuizen in Spanje hebben plek voor meer dan 8 personen. Je hebt als je samen in een huis zit heerlijk de tijd voor quality time met je gezin. Boeken en spelletjes mee, uitgebreid tapas eten, genieten!!

vakantie huis Costa Brava

6. Kerstmarkten

Kerst in Spanje is net zo leuk of misschien nog wel leuker dan hier of in Duitsland. Ook in Spanje zijn kerstlichtjes, kerstmarkten, ijsbanen enzovoorts.

7. Kerst & oud en nieuw

Als je het goed plant of twee weken gaat kun je Kerst én Oud & Nieuw in Spanje vieren. Start de avond net als de Spanjaarden met een uitgebreid diner. In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Spanje, wordt er in Málaga wel oud en nieuw gevierd met vuurwerk. Op de pleinen in de stad is het gezellig druk met mensen die samen genieten van het vuurwerk. Om 00:00 is het traditie om twaalf druiven te eten. Enne.. trek rood ondergoed aan. Dat brengt geluk!!
Vakantie huizen in Málaga

8.Lekkere temperaturen

De wintermaanden zijn zeer geschikt voor een bezoek aan steden waar het in de zomer vaak te warm is zoals Sevilla, Córdoba en Granada. In Sevilla bijvoorbeeld is de gemiddelde temperatuur in december en januari 16 graden terwijl het in ons koude kikkerlandje dan zo’n 10 graden kouder is. Groot voordeel is dat je dan veel rustiger kunt genieten van alle bezienswaardigheden.

Lees meer: Column: Hoe warm is het in de winter in Spanje?

vakantiehuis Andalusia Novasol

9. Natuur en cultuurschatten

Voor wandelaars, fietsers en cultuurliefhebbers is het laagseizoen verreweg de beste tijd voor een vakantie op Mallorca. Je hebt geen last van het massatoerisme en kunt eindeloos genieten van de prachtige natuur en de cultuurschatten van Palma de Mallorca.

vakantiehuis Mallorca Novasol

Advertentie
  1.  

10. Zwemmen in de winter

Zwemmen kan ook in de winter! Er zijn namelijk ook vakantiehuizen met een binnenzwembad of een hottub. Zo kun je het oudejaar uitluiden terwijl je champagne drinkt in ‘je eigen’ bubbelbad onder de sterren.

Lees meer: 10 originele kerstcadeaus met een Spaans tintje

11. kortingscode

Nog niet overtuigd? Dan is hier bonusreden nummer 11! Boek je vakantiehuis via www.novasol.nl en ontvang met de kortingscode ESP18 €50,- korting. Deze actie is geldig op boekingen gemaakt vóór 31-12-2018, is van toepassing op de kale huurprijs en is niet stapelbaar.