Zin in een bijzondere roadtrip door Spanje?  Ga naar Albacete. Een land vol kastelen, heerlijke (sterren)restaurants, magische bergen, romantische rivieren en walnootboombossen. Je kunt er eindeloos wandelen, klimmen, zwemmen en je verwonderen. Lees al onze reistips in de 10 pagina’s tellende reportage in deze zomereditie 2021 van ESPANJE! Hier alvast tien leuke ideeën.

  1. Combineer een roadtrip met een bezoek aan de Costa Blanca. Van Alicante naar Ayna of Nerpio is het slechts 2 uur en 20 minuten rijden.
  2. Bezoek in Almansa het kasteel en het museum over de grote Europese veldslagen die hier plaatvonden, het Museo de la Batalla de Almansa.
  3. Ga daarna eten in tweesterrenrestaurant Maralba. Wereldklasse voor slechts €56.
  4. Overnacht in Ayna in hostal Miralmundo voor een onvoorstelbaar mooi uitzicht op de bergen.
  5. Ga in Nerpio wandelen langs de rivier tussen de rotsen door. Doe dat wel met een gids want het kan gevaarlijk zijn. Tips vind je in de zomereditie van ESPANJE!
  6. In Riópar kun je naar het ontstaan van de rivier de Mundo lopen. Wij vonden het een prachtige tocht.
  7. En voor de globetrotters: er is ook een mooie camperplaats in Riópar.
  8. Een dagje Riópar kun je perfect combineren met een bezoek aan het wonderschone en goede bewaarde kasteel van Yeste. Wel even goed plannen want op zondag, woensdag en donderdag is het alleen open van 10 -14 uur.
  9. Maak ook een uitstapje naar Alarcón in de provincie Cuenca. Wij sliepen er in de torenkamer van een eeuwenoud kasteel dat nu een parador is.
  10. Sluit je reis af in rotsdorpje Alcalá del Júcar. Het lijkt hier net of je in het sprookje van Vrouw Holle bent beland want het leven gaat hier schuil onder de grond. Je kunt er overnachten in dit spahotel aan de rivier.
Lees ook:  Spa's in Spanje

 

Impressie van onze roadtrip door de provincie Albacete

Meer informatie: www.turismocastillalamancha.es, www.turismoayna.es, www.turismonerpio.com, www.turismoruralyeste.net, www.turismoalcaladeljucar.com