uitverkoop barcelona1 juli is een heilige dag voor Spaanse koopjesjagers en fashionistas. Volgens traditie gaat op die datum namelijk de zomeruitverkoop van start. Hoewel steeds meer ketens in Spanje al vanaf half juni met de rebajas beginnen, hielden de winkels van Inditex (onder meer Zara, Bershka, Pull&Bear en Oysho) zich altijd strikt aan de eerste dag van juli. Maar dit jaar komt daar voor het eerst verandering in.

Vanwege het relatief koud en hele natte voorjaar (sinds 1965 viel er niet zo veel regen!) heeft Inditex besloten om de zomeruitverkoop van 2018 met twee dagen te vervroegen. Dit jaar zullen er dus niet vanaf 1 juli, maar vanaf 29 juni al dikke rijen voor kassa en paskamer staan. Wie het geluk heeft om komende vrijdag in Spanje te zijn en een paar mooie koopjes hoopt te scoren, kan maar het beste vroeg bij zijn, want de ervaring leert dat het tijdens de Spaanse rebajas behoorlijk druk kan zijn. Onze tip: ga rond lunchtijd (tussen 14 en 16 uur), dan zijn de meeste Spanjaarden aan het eten en dus níet aan het shoppen.

Een paar zinnetjes die van pas kunnen komen tijdens het shoppen in Spanje:

¿Tiene este pantalon/esta camiseta/este jersey en otro color? Heeft u deze broek/dit shirt/deze trui in een andere kleur?
¿Hay más tallas? Zijn er nog meer maten?
¿Dónde están los probadores?
Waar zijn de paskamers?
¿Puedo pagar con tarjeta?
Kan ik pinnen?
¿Lo puedo devolver/cambiar en Holanda? Kan ik het in Nederland terugbrengen/ruilen?

 

Meer lezen?

feestAlle Spaanse feestdagen

Het aantal feestdagen in Nederland steekt een beetje schraal af bij die van Spanje. Voor volgend jaar zijn voor Spanje tien verplichte nationale vrije dagen vastgesteld. Daarnaast mogen regio’s en gemeentes ook nog een aantal feestdagen toevoegen.

8 manieren om koffie te bestellen in SpanjeKoffietijd! De 8 populairste soorten Spaanse koffie

Om de dag mee te beginnen, halverwege de ochtend, als afsluiter van een uitgebreide lunch of bij de merienda, de zoete snack tussen lunch en diner. In Spanje is het eigenlijk altijd koffietijd. Wat wil je, met zo veel verschillende soorten? Geen Spaanse ober die er gek van op kijkt als alle gasten aan tafel een andere variant bestellen. Deze acht soorten koffie staan gegarandeerd op de kaart.