B&B Refugio Marnes terras

Als Spanje straks weer van het slot gaat (veel regio’s werken aan speciale veilige corridors) dan is een B&B of appartement bij Nederlanders en Belgen wat ons betreft de béste plek om van een welverdiende vakantie te genieten. Maar dit zijn ook heerlijke adresjes om een maandje te overwinteren. Of je nu kiest voor Catalonië in het noorden, de Costa Blanca in Valencia, Andalusië of het hartje van Spanje, overal zijn geweldige plekjes waar je helemaal tot rust komt.  Ze worden vaak omringd door kleine dorpjes en natuurgebieden waar het rustig is. Als je wilt hoef je daar maar weinig mensen tegen te komen. Onze top 20 coronaproof accommodaties vind je hieronder. En als je boekt voor 15 januari, stuur dan even een mailtje naar actie@espanje.nl. Dan krijg je een mooi Spaans polka dot mondkapje van ons cadeau!

ESPANJE! TOP 20 ACCOMMODATIE BIJ NEDERLANDERS & BELGEN

Tien goede redenen voor vakantie bij landgenoten

1. De B&B’s, hotels en appartementen van Belgen en Nederlanders in Spanje zijn vaak kleinschalig maar wel ruim opgezet en bieden daarom minder risico’s.

2. Ze liggen vaker in landelijke gebieden en niet midden in de massatoeristenoorden.

3. Als locals zijn Nederlanders en Belgen met een eigen B&B goed op de hoogte van de maatregelen in Spanje en wat er wel en niet kan. Ze kunnen je daarover ook in je eigen taal informeren.

4. Met Nederlanders onder elkaar is het makkelijker om afspraken te maken over hoe je hiermee omgaat op de accommodatie, bijvoorbeeld bij het zwembad.

5. Voor veel musea en attracties zullen beperkingen gelden. De Nederlanders en Belgen die Spaans spreken kunnen je assisteren bij tijdige reserveringen.

6. Als locals weten ze goed de weg in Spanje en kunnen je in je eigen taal veilige ‘go local’-tips geven om toch zoveel mogelijk uit je vakantie te halen.

7. Nederlanders bieden vaak ook ‘chambre d’hôte’ of catering zodat je toch ‘thuis uit eten’ kunt. Bij appartementen beschik je ook over een eigen keuken en kun je zelf koken. En natuurlijk weten ze bij welke restaurants in de buurt je veilig terecht kunt.

8. Als er onverhoopt assistentie op wat voor gebied dan ook nodig is, is het handig om mensen in de buurt te hebben die de weg weten en jouw taal spreken om je bij te staan.

9. Je kunt met eigenaars van B&B goede en heldere afspraken maken in je eigen taal over hoe er wordt gehandeld en wat er wordt gecompenseerd op het moment dat de maatregelen tóch weer worden aangescherpt.

10. En tot slot: op deze manier steun je Nederlandse ondernemers in Spanje die de afgelopen maanden geen inkomsten hebben gehad.

Wil je nu alvast genieten van Spanje? Kijk dan even op onze abonnementenpagina. Voor nog geen twee tientjes krijg je ESPANJE! een jaar lang op de mat. Of kies voor een cadeau en ontvang er gratis een mondkapje, een tapasboek of drie oude nummers bij. De oude nummers, boordevol tips voor als je weer op vakantie naar Spanje kunt, vind je hier. 

 

Lees alle berichten over:

Andalusië
B&B
Costa Blanca
ESPANJE
Extremadura
vakantie
Valencia