Torre Nova Resort Spanje

De eerste Nederlanders en Vlamingen genieten inmiddels volop van hun vakantie in Spanje. Twijfel je nog? Veel B&B’s van Nederlanders en Belgen in Spanje worden omringd door kleine dorpjes en natuurgebieden waar het rustig is. Als je wilt hoef je daar maar heel weinig mensen tegen te komen. Wij vonden tien goede redenen om te kiezen voor een B&B van Nederlanders en Belgen en we lichten in onze zomerspecial die nu in de winkel ligt, 20 coronaproof accommodaties onder de Spaanse zon uit!

Je maakt bovendien twintig keer kans op een gratis verblijf bij deze prachtige accommodaties. Tien redenen om hier juist wel vakantie te houden:

1. De B&B’s, hotels en appartementen van Belgen en Nederlanders in Spanje zijn vaak kleinschalig maar wel ruim opgezet en bieden daarom minder risico’s.

2. Ze liggen vaker in landelijke gebieden en niet midden in de massatoeristenoorden.

3. Als locals zijn Nederlanders en Belgen met een eigen B&B goed op de hoogte van de maatregelen in Spanje en wat er wel en niet kan. Ze kunnen je daarover ook in je eigen taal informeren.

4. Met Nederlanders onder elkaar is het makkelijker om afspraken te maken over hoe je hiermee omgaat op de accommodatie, bijvoorbeeld bij het zwembad.

5. Voor veel musea en attracties zullen beperkingen gelden. De Nederlanders en Belgen die Spaans spreken kunnen je assisteren bij tijdige reserveringen.

6. Als locals weten ze goed de weg in Spanje en kunnen je in je eigen taal veilige ‘go local’-tips geven om toch zoveel mogelijk uit je vakantie te halen.

7. Nederlanders bieden vaak ook ‘chambre d’hôte’ of catering zodat je toch ‘thuis uit eten’ kunt. Bij appartementen beschik je ook over een eigen keuken en kun je zelf koken. En natuurlijk weten ze bij welke restaurants in de buurt je veilig terecht kunt.

8. Als er onverhoopt assistentie op wat voor gebied dan ook nodig is, is het handig om mensen in de buurt te hebben die de weg weten en jouw taal spreken om je bij te staan.

9. Je kunt met eigenaars van B&B goede en heldere afspraken maken in je eigen taal over hoe er wordt gehandeld en wat er wordt gecompenseerd op het moment dat de maatregelen tóch weer worden aangescherpt.

10. En tot slot: op deze manier steun je Nederlandse ondernemers in Spanje die de afgelopen maanden geen inkomsten hebben gehad.

Alle B&B’s op een rij:

Lees ook: Op vakantie naar Spanje na corona