Torre Nova Resort Spanje

Of we deze zomer kunnen afreizen naar Spanje, is nog altijd niet bekend. Vanaf 15 mei moeten reizigers die Spanje binnenkomen 14 dagen in quarantaine. Dat zal in ieder geval zo blijven zo lang de noodtoestand van kracht is tot 24 mie. Het is echter ook nog mogelijk dat de noodtoestand weer wordt verlengd. De meeste Nederlanders, Belgen en Duitsers die reeds hun vakantie in Catalonië geboekt hebben, hebben vooralsnog echter niet geannuleerd, zo maakte het Catalaans Agentschap voor Toerisme (ACT) bekend.

De directeuren  van het ACT in Duitsland, Frankrijk en de Benelux verwachten dat als de noodtoestand is opgeheven en de grenzen opengaan meer mensen zullen kiezen voor een vakantie in het groene binnenland van Catalonië. ‘De natuur biedt meer veiligheid en vrijheid en de mogelijkheid om de massa’s te ontlopen. ‘Volgens Inma Ballestín, de directeur van het ACT in Brussel, zullen de meeste toeristen met de auto naar Catalonië komen. Als de grenzen straks opengaan en we toch weer mogelijkheden hebben zullen veel mensen zeker willen weten dat ze corona-proof op vakantie kunnen. Jaqueline en Geert, eigenaren van Torre Nova Resort in een dorpje in het Catalaanse binnenland, zijn ook optimistisch. ‘Veel B&B’s van Nederlanders en Belgen in Spanje worden omringd door kleine dorpjes en natuurgebieden waar het rustig is. Als je wilt hoef je daar maar heel weinig mensen tegen te komen.’ Wij denken dat hij gelijk heeft en zien tien goede redenen om te kiezen voor een B&B van Nederlanders en Belgen.

1. De B&B’s, hotels en appartementen van Belgen en Nederlanders in Spanje zijn vaak kleinschalig maar wel ruim opgezet en bieden daarom minder risico’s.

2. Ze liggen vaker in landelijke gebieden en niet midden in de massatoeristenoorden.

3. Als locals zijn Nederlanders en Belgen met een eigen B&B goed op de hoogte van de maatregelen in Spanje en wat er wel en niet kan. Ze kunnen je daarover ook in je eigen taal informeren.

Lees ook: Tien x logeren bij Nederlanders en Belgen in Spanje

4. Met Nederlanders onder elkaar is het makkelijker om afspraken te maken over hoe je hiermee omgaat op de accommodatie, bijvoorbeeld bij het zwembad.

5. Voor veel musea en attracties zullen beperkingen gelden. De Nederlanders en Belgen die Spaans spreken kunnen je assisteren bij tijdige reserveringen.

6. Als locals weten ze goed de weg in Spanje en kunnen je in je eigen taal veilige ‘go local’-tips geven om toch zoveel mogelijk uit je vakantie te halen.

Lees ook: Tien x logeren bij Nederlanders en Belgen in Andalusië in het voorjaarsnummer van ESPANJE!

7. Nederlanders bieden vaak ook ‘chambre d’hôte’ of catering zodat je toch ‘thuis uit eten’ kunt. Bij appartementen beschik je ook over een eigen keuken en kun je zelf koken. En natuurlijk weten ze bij welke restaurants in de buurt je veilig terecht kunt.

8. Als er onverhoopt assistentie op wat voor gebied dan ook nodig is, is het handig om mensen in de buurt te hebben die de weg weten en jouw taal spreken om je bij te staan.

9. Je kunt met eigenaars van B&B goede en heldere afspraken maken in je eigen taal over hoe er wordt gehandeld en wat er wordt gecompenseerd op het moment dat de maatregelen tóch weer worden aangescherpt.

10. En tot slot: op deze manier steun je Nederlandse ondernemers in Spanje die de afgelopen maanden geen inkomsten hebben gehad.

Lees ook: Op vakantie naar Spanje na corona

Lees ook: Tien keer relaxen bij Nederlanders en Belgen in Spanje