Liefde voor Spanje, liefde voor kwaliteit en liefde voor mensen, dat zijn de drie ingrediënten die Monique Dijkhof en Monique van der Kolk in 2009 samenbrachten. Met Casita Travel zorgen ze ervoor dat iedereen die bij hen een huis huurt een heerlijke vakantie heeft en dat ook de verhuurder zich nergens zorgen over hoeft te maken.

‘Je schrijft toch wel ook over de andere Monique, hè?’ zegt Monique Dijkhof meteen als we elkaar spreken. ‘Want we hebben beiden een heel leuk verhaal. We zijn allebei voor onszelf begonnen nadat we eerst reisleider en vervolgens jarenlang productmanager zijn geweest. Monique van der Kolk deed dat vooral op de Canarische Eilanden voor NBBS Reizen en ik in Frankrijk en Spanje voor Topic Travel. Na het faillissement van NBBS Reizen kwamen de toenmalige huiseigenaren naar Monique toe. Het was 2002 en Airbnb bestond nog niet. Ze wilden dolgraag dat zij hun huizen bleef promoten in Nederland. Monique bouwde een mooie website, zette advertenties in de krant en zo ontstond Casita Travel. Ondertussen had ik eenzelfde soort bedrijf opgericht met bestemming Griekenland.

Lees ook: 15 x de goedkoopste stedentrips van Spanje

We ontmoetten elkaar in 2009. Het klikte meteen en al snel stapten we samen op het vliegtuig om ook huizen aan de Costa Blanca en in Andalusië te zoeken. Spanje voelt voor ons allebei iedere keer weer als thuiskomen. We kwamen terug met een koffer vol nieuwe villa’s en casitas. Later is daar ook Ibiza bij gekomen. Inmiddels bestaat Casita Travel 17 jaar, zijn we aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en verhuren we meer dan 600 huizen in Spanje, Portugal, Griekenland en op de Canarische Eilanden. Veel vakantiehuiseigenaren verhuren hun huis exclusief bij ons en zijn al die jaren al trouw aan ons.

We zijn er best trots op dat we dat voor elkaar hebben gekregen en ook dat steeds meer huizenbezitters graag met ons werken. We luisteren en denken oprecht mee over een zo prettig mogelijk verhuurproces voor alle partijen. We adviseren soms zelfs welk kleurtje er op de muur kan of welke bedden ze het best kunnen kopen. Door vijftig jaar reiservaring weten wij precies waar onze klant blij van wordt. Inmiddels hebben we zes geweldige medewerkers en ons eigen kantoor in Spanje. Wij zorgen er voor dat alles tot in de puntjes is geregeld voor de huurder en verhuurder: een goede ontvangst, de schoonmaak, informatie over de bestemming. En uiteraard kunnen we altijd speciale wensen in vervulling laten gaan, zoals een kok aan huis. En dat werkt: onze klanten komen elk jaar weer terug. We verhuren liever geen huis dan dat we een huis verhuren dat niet klopt bij het vakantieprofiel van de klant. Alleen op die manier kan ons werk ook onze passie blijven.’

Lees ook: Costa Blanca: 6 x de leukste tips van locals

Casita Travel
Roggestraat 111
7311 CC Apeldoorn
www.casitatravel.nl
055 356 23 39
info@casitatravel.nl

Lees ook:  Vakantie in Spanje: wildspotten