vrouw heeft het warm

16 juli 2018. Meestal gaan we naar Spanje voor het mooie weer. Maar het klimaat is volledig in de war.

De Zweden zitten in de hitte, terwijl je in Andalusië in de avonduren wel een dekentje over je knieën kunt gebruiken. Met de Hollandse hitte in aantocht kun je deze zomer dus naar Spanje gaan voor wat verkoeling. Woon je in Maastricht, dan daalt het kwik de komende weken ‘s nachts niet onder de 14 graden en is het overdag steeds 26 graden of hoger. In Amsterdam blijft het een of twee graden koeler overdag maar loopt de temperatuur ‘s nachts ook niet verder terug dan 14 graden.

En in Stockholm is het helemaal niet uit te houden. Daar kruipt de thermometer de hele week richting de 30 graden. Nee dan Spanje. Het lijkt wel of ze daar nu ons Nederlandse klimaat hebben gekregen. In Santander vallen deze week lekker een paar regendruppels en komt het kwik een aantal dagen niet boven de 21 graden uit. Heerlijk weer voor een culturele rondreis. Bijvoorbeeld naar www.centrobotin.org. Of rij door naar de kust van Galicië. Daar wordt het de hele week niet warmer dan 24 graden.

Ook in de wijnstreek La Rioja is het goed te doen. ‘s Nachts koelt het af naar een graad of 11, overdag varieert het van 22-27 graden. En hou je echt niet van de hitte? Dan kun je de hoogste berg van Spanje beklimmen. Op de Mulhacén in Andalusië wordt het deze hele week niet warmer dan 15 graden. En dacht je dat de Canarische Eilanden vooral een winterbestemming waren? Mis! Het is er nu overdag zo’n 22 graden. Een perfect klimaat om te wandelen, te fietsen en leuke dorpen te ontdekken. In het nummer van ESPANJE! dat nu in de winkel ligt en in de volgende editie lees je meer over deze heerlijke bestemmingen.