vrouw leest boekje op het strand
Ben je wel weer klaar met die grijze luchten in Nederland? Voor het ultieme zomergevoel pak je nú je koffers en ga je naar Spanje. Zeker in het zuiden is het de komende dagen behoorlijk warm. Voor zomers weer in de herfst gebruiken Spanjaarden het woord veroño: een samenvoeging van verano (zomer) en otoño (herfst)

Twee weken geleden werd een groot deel van Spanje nog getroffen door ongekend noodweer. Wind en regen zorgden ervoor dat rivieren buiten hun oevers traden, oogsten verloren gingen en er helaas ook zes dodelijke slachtoffers vielen. Hoe anders is dat nu. Voor de komende dagen wordt er onvervalst zomerweer verwacht in onder meer Sevilla, Alicante en Madrid.

Lees ook: Spaanse zomerhits uit de oude doos

In de Andalusische hoofdstad tikt het kwik op zaterdag zelfs de 34 graden aan. Met bovendien een blauwe lucht en stralende zon lijkt de herfst héél ver weg. Rondom Alicante, waar het noodweer half september flink tekeer ging, schommelt de temperatuur komend weekend tussen de 27 en 29 graden. Zwemkleding mee dus en nog even flink genieten van die Spaanse veroño!

Lees ook: 10 x zien en doen in Sevilla