vrouw heeft het warm

Terwijl het hele land zich opmaakt om morgen na wekenlang binnen zitten weer naar buiten te gaan, stijgen in heel Spanje de temperaturen. Na het weekend worden zelfs temperaturen van meer dan 30 graden verwacht op verschillende plekken in het land. Dat soort temperaturen zijn eerder normaal gedurende de zomer.

Vanaf zaterdag 2 mei mogen de Spanjaarden weer sporten en wandelen in de buitenlucht. Gedurende één uur, op maximaal 1 kilometer van huis en individueel (of met personen uit hetzelfde huishouden). Sporten buiten de deur mag tussen 6.00 en 10.00 en tussen 20.00 en 23.00 uur.

De eerste uitjes gaan gepaard met een flinke temperatuurstijging. Vandaag worden al temperaturen van 26-28 graden verwacht en morgen stijgen die op veel plekken verder tot 28-30 graden. Na het weekend wordt het nog veel warmer en meteorologen verwachten zelfs dat het kwik de 36 graden zal aantikken. De hoge temperaturen worden veroorzaakt door warme lucht afkomstig uit Afrika. Vanaf dinsdag zullen de temperaturen weer gaan dalen.

Lees ook: Spanje maakt fases einde lockdown bekend