Door het coronavirus is het onmogelijk en bovendien niet verstandig om nu naar Spanje te reizen. Heb je toch een vlucht en accommodatie geboekt of bijvoorbeeld alleen een vlucht? En zou je die graag willen omboeken of annuleren? Lees dan verder.

De reisbranche wordt op dit moment zwaar getroffen en reizigers kunnen helaas niet genieten van hun eerder geboekte reis of geplande vakantie. Reisbureaus, vliegmaatschappijen en ondernemers in de reisbranche bekijken hoe ze de geleden schade kunnen vergoeden.

ANVR en SGR bieden de mogelijkheid voor een ‘corona-voucher’. Met deze voucher kun je op een later tijdstip in het jaar de geannuleerde reis alsnog maken, mits dit binnen een jaar is. Het enige wat je hoeft te doen is de reis op tijd omboeken. Op deze manier kan de vakantieganger alsnog genieten en blijven de reisondernemingen financieel gezond, immers alles terugbetalen zou een grote klap zijn voor de reiswereld.

Krijg ik mijn geld terug voor een vlucht?

Vliegmaatschappijen zijn flexibel met het omboeken van vluchten. De meeste maatschappijen geven de mogelijkheid om vluchten om te boeken naar de zelfde bestemmingen zonder enige kosten (tot een bepaalde periode). Echter als het nieuwe vliegticket meer kost dan het originele, dan moet de reiziger het verschil in ticketprijs betalen.

Er voor kiezen om helemaal niet te reizen? Dan kan je een aanvraag indienen om het geld terug te krijgen. Of dit kan, is per vliegmaatschappij verschillend.

Lees meer op de individuele websites Transavia, KLM, Ryanair, Vueling, Iberia, air Europa

Lees ook: Corona in Spanje – wel of niet op vakantie + thuisblijftips