bb buena idea

Op 6 april verschijnt de nieuwste editie van ESPANJE! en dat betekent dat je nog maar héél even mee kunt doen aan de winacties uit het huidige nummer. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een week voor twee personen in de Jalónvallei aan de Costa Blanca? Wij zouden het wel weten!

ESPANJE! twee keer een week in Bed & Breakfast Buena Idea weggeven. Dit kleine paradijsje, gerund door Jolanda en Hans Poortvliet, krijgt maar liefst een 9,7 op Booking.com. Pak het laatste nummer van ESPANJE! erbij (nog tot 6 april 2018 in de winkel) en geef antwoord op de vragen op bladzijde 67. En wie weet zit jij binnenkort aan het zwembad tussen de amandelbomen! Reageren kan tot 10 april!

Over B&B Buena Idea
Behoefte aan rust, ontspanning en mooie vergezichten? Dan zit je goed in dit adults only (16+) paradijsje. Hans en Jolanda doen er alles aan om hun gasten in de watten te leggen. Allereerst zijn er het heerlijke ontbijt (met versgemaakte smoothie en eieren) en de schat aan informatie die ze geven. Maar voor wie daar behoefte aan heeft bieden Hans en Jolanda ook een luisterend oor, want ze willen graag dat hun gasten met een ‘buena idea’ weer terug naar huis gaan.

Borrelbad
Op een na grenzen alle kamers van de finca aan de tuin vol bloemen en zitjes. En overal heb je een magnifiek uitzicht op de bergen. Maar er is meer… Wat dacht je van het unieke ‘borrelbad’, waarin je zittend onder de wuivende palmen met een heerlijk glas wijn de dag herbeleeft, de omgeving in je opneemt of je verhalen met anderen deelt. Of het bijzondere zwembad met uitzicht over de wijn- en amandelgaarden. En, even praktisch: er is voldoende parkeergelegenheid op het (privé)parkeerterrein, een afgesloten fietsenstalling en uiteraard hebben de gasten vrij toegang tot wifi.

Bijzonder echtpaar
In augustus 2015 besloten Jolanda Poortvliet (tot dat moment danseres, entertainer en presentatrice) en haar man Hans (o.a. initiator van de Nationale Complimentendag en coauteur van Het Groot Complimentenboek) dat als ze het roer nog écht een keer wilden omgooien, dit het moment was. Na een paar maanden zoeken kochten ze een traditionele finca met zeven slaap- en badkamers. Op 1 oktober 2016 opende Bed & Breakfast Buena Idea zijn deuren. Buena Idea ligt op loopafstand van het gezellige dorp Jalón (Xaló in het Valenciaans), waar een leuke markt, een paar goede restaurants en diverse wijnbars zijn. Vanuit de B&B ben je in slechts 15 minuten rijden op het strand van Calpe, in 20 minuten in Moraira en Altea en in een halfuur bereik je Denia en Javea. Ook Valencia is maar een uur en een kwartier rijden. Een heerlijke plek voor een geweldige vakantie!