In de staat Tlaxcala in het Mexicaanse binnenland runnen Esther (Natalia López) en haar man Juan (Carlos Reygadas) een vechtstierenfokkerij. Juan is daarnaast ook een bekende schrijver. De twee hebben een open relatie, maar als Esther verliefd wordt op een Amerikaanse familievriend, zorgt dat voor een flinke huwelijkscrisis. Nuestro Tiempo is een zoektocht naar het antwoord op de vraag wat liefde is.

Juan wil zijn liefde in de meest absolute zin beleven en verwacht hetzelfde terug, maar misschien denkt Esther daar toch net wat anders over. Behalve een van de hoofdrolspelers is Carlos Reygadas ook schrijver en regisseur van de film. Met zijn drie uur durende psychologisch drama biedt hij de kijker een intiem inkijkje in het leven van een kosmopolitisch echtpaar op een Mexicaanse stierenranch. Het feit dat Reygadas en Natalia López ook in het echte leven een koppel vormen, en dat hun kinderen ook een rol spelen in de film, maakt dat de beelden nóg dichterbij komen.

Lees ook: Mexicaanse film Roma genomineerd voor 10 Oscars

Kaartjes winnen?

Nuestro Tiempo is vanaf 3 oktober te zien in 15 Nederlandse filmhuizen. ESPANJE! mag 4x 2 kaartjes weggeven voor de film in de volgende theaters: Rialto in Amsterdam, Filmhuis in Den Haag, Filmhuis 042 in Nijmegen en LantarenVenster in Rotterdam. Laat onder ons bericht op Facebook weten welk theater jouw voorkeur heeft en met wie je zou willen gaan, en wie weet behoor jij tot de gelukkige winnaars! Zorg dat je onze Facebookpagina een like geeft, zodat we makkelijk contact met je kunnen opnemen.