Rotterdam | ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje https://www.espanje.nl Fri, 26 May 2017 09:09:56 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.9 https://www.espanje.nl/wp-content/uploads/2017/05/cropped-favicon-96x96-1-32x32.png Rotterdam | ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje https://www.espanje.nl 32 32 Hippe pinchos in Rotterdam bij BasQ Kitchen https://www.espanje.nl/hippe-pinchos-rotterdam/ Wed, 24 May 2017 14:38:11 +0000 http://www.espanje.nl/?p=2245 De Markthal is dé hippe hotspot van Rotterdam en BasQ Kitchen mag je niet overslaan als je er bent. De keuken is geïnspireerd op de beroemde Baskische culinaire tradities.

The post Hippe pinchos in Rotterdam bij BasQ Kitchen appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>

De Markthal is dé hippe hotspot van Rotterdam en BasQ Kitchen mag je niet overslaan als je er bent.  De keuken is geïnspireerd op de beroemde Baskische culinaire tradities.

De recepten zijn bedacht door de Baskische kok Alvaro Martinez, die ervaring heeft opgedaan in verschillende Spaanse toprestaurants en nu zijn eigen restaurant heeft in Baskenland. Daarbij gebruikt hij de Baskische traditie, maar hij combineert dat met moderne fusion-elementen.

Bib Gourmand

Voor de tweede keer op rij kreeg BasQ Kitchen in 2016 een Bib Gourmand, een erkenning voor de goede prijs-kwaliteitverhouding. Terecht wat ons betreft! Van alle restaurants in de Markthal is dit veruit onze favoriet. De gerechten zijn origineel. Aanrader is het driegangen Bib Gourmand-menu waar ook een vegetarische variant van is. Goede vissoep, voortreffelijke garnalenkroketjes. Echt een restaurant om regelmatig terug te komen!

Voor een lunchgerecht ben je gemiddeld €9,50 kwijt, de tapas beginnen vanaf zo’n €4 en het Bib Gourmand-menu (minimaal twee personen) kost €35 per persoon.

BasQ Kitchen
Grote Markt 188 (unit 117)
Geopend van ma t/m za 10.00-23.00, zo 12.00-23.00.

The post Hippe pinchos in Rotterdam bij BasQ Kitchen appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>
Flamenco Festival in Rotterdam viert jubilieum https://www.espanje.nl/1791-2/ Mon, 15 May 2017 12:54:50 +0000 http://www.espanje.nl/?p=1791 Dit jaar wordt voor de tiende maal het Flamenco festival Rotterdam gehouden.

The post Flamenco Festival in Rotterdam viert jubilieum appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>

10 jaar flamenco in Rotterdam

Zwierende rokken, opzwepende gitaren en heerlijke paella: op 24 juni viert Rotterdam voor de 10e keer een echt flamencofeestje, alsof je op een feria in Andalusië bent. De hele dag zijn er liveconcerten, leerlingenoptredens en workshops. Tussendoor kun je rondstruinen op de (gratis) markt met flamencokleding, hapjes en drankjes. Dit jaar o.a. de tweede editie van Flamenco Express en De Règâhs met onvervalste ‘Haagsche flamingo’. Kijk voor meer informatie op www.flamencofestivalrotterdam.nl.

 

The post Flamenco Festival in Rotterdam viert jubilieum appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>