fleur | ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje https://www.espanje.nl Sun, 11 Jun 2017 07:30:08 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.9 https://www.espanje.nl/wp-content/uploads/2017/05/cropped-favicon-96x96-1-32x32.png fleur | ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje https://www.espanje.nl 32 32 Fleur tipt: Fietsen in Valencia is een must! https://www.espanje.nl/fleur-tipt-fietsen-valencia-must/ Wed, 17 May 2017 10:05:05 +0000 http://www.espanje.nl/?p=1994 Valencia is een echte fietsstad aan het worden. Nieuw is de fietsring, die helemaal om het oude centrum loopt.

The post Fleur tipt: Fietsen in Valencia is een must! appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>

Het is geen geheim dat Valencia een opkomende vakantiebestemming is bij Nederlanders en Belgen. Op het moment dat je aan je buren, vrienden of een willekeurig familielid tijdens een verjaardag vertelt dat je naar Valencia gaat, zal je hoogstwaarschijnlijk te horen krijgen dat zij ook al zijn geweest of binnenkort gaan. Een van de tips zal zijn om te gaan fietsen in Valencia door het park en aan het strand.

De stad Valencia is zich aan het ontwikkelen tot een echte fietsstad. De burgemeester Joan Ribó is zelf ook een fietsliefhebber. Dat maakt dat hij in korte tijd veel fietspaden aanlegt en voorzieningen treft voor fietsers. Een van de recente ontwikkelingen is de fietsring, die helemaal om het oude centrum loopt.

Jardines del Turia

Verder heeft Valencia een stadspark (Jardines del Turia) van bijna 10 kilometer lang. Dit park verbindt de oude stad met de moderne gebouwen van de architect Santiago Calatrava en loopt vervolgens bijna helemaal door tot aan zee. De afstanden van deze highlights zijn te lang om te voet te overbruggen en ideaal om op de fiets te doen.

Het zonnige zomerweer (bijna het hele jaar door) en de sportieve mensen in het park en aan het strand nodigen uit om zelf ook sportief bezig te zijn. Al fietsend zie je veel meer van de stad, dan als je in een metro onder de grond zit. Fietsen is actief bezig zijn, maar fietsen is ook weer niet vermoeiend.

Fiets huren

De fietsen kun je in Valencia tegenwoordig al op iedere straathoek huren. Ik zelf huur vaak fietsen bij The Easy Way Valencia en ik werk ook samen met Valencia Bikes. Zij hebben beide goede fietsen tegen een redelijke prijs. Een Nederlandstalige fietstour boek je bij FitIn Valencia. Tijdens een fietstour zie je niet alleen veel meer, maar hoor je ook nog eens de verhalen erbij.

Fleur van de Put verhuisde in 2008 naar Valencia en deelt haar enthousiasme over de stad en omgeving door het geven van fietstours en het schrijven van diverse reisgidsen.

The post Fleur tipt: Fietsen in Valencia is een must! appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>
Fleur tipt: De leukste voorjaarsfestivals van Valencia https://www.espanje.nl/fleur-tipt-voorjaarsfestivals-valencia/ Mon, 15 May 2017 11:39:42 +0000 http://www.espanje.nl/?p=1760 Laat je verrassen door de uiteenlopende festivals, met veel eten, drinken, muziek, sport en marktjes.

The post Fleur tipt: De leukste voorjaarsfestivals van Valencia appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>

Valencia is het hele jaar door mooi, maar het leukste seizoen vind ik de lente. Zodra het voorjaarsfeest Las Fallas op 20 maart is afgelopen, start in Valencia het voorjaar. De oranjebloesem siert de sinaasappelbomen en de mensen spenderen ieder vrij moment in het park. Als het kwik boven de 20 graden komt dan gaat iedereen naar het strand en een enkeling waagt zich zelfs al in zee voor een frisse voorjaarsduik.

Het is ook het seizoen van de vrolijke voorjaarsfestivals. Door heel de stad verspreid worden activiteiten georganiseerd. Ik geef jullie mijn vijf favoriete voorjaarsfestivals:

Mostra de Vinos y Alimentos de la Comunidad Valenciana – 20 t/m 24 april

In het park Turia, tussen de bloemenbrug en de brug van Alameda. Tijdens dit evenement kun je lokale wijnen en hapjes proeven. Hier tonen bodega’s en boeren uit de regio Valencia hun wijnen, kazen, worsten en andere lekkernijen.

Feria de Libro de Valencia – 10 april t/m 1 mei

In het park Viveros. Twaalf dagen lang worden vanuit 80 kraampjes de nieuwste, maar ook tweedehands boeken verkocht. Dit is al de 52e editie en ieder jaar weer een groot succes.

Festival International del Viento – 22 en 23 april

Aan het strand van Las Arenas. Dit internationale vliegerfestival met de felgekleurde vliegers is een prachtig gezicht en een geliefd uitstapje voor jong en oud. Zeker ook het competitie-element geeft een extra sportieve sfeer op het strand.

Gran Feria Andaluza de Valencia – 28 april t/m 7 mei

In het park Turia, tussen de bloemenbrug en de brug van Alameda. De Andalusische gemeenschap in Valencia organiseert ieder jaar een kleine ‘Feria de Abril’, met Andalusische paarden, dames in flamencojurken en heerlijke tapasgerechten.

Palo Market Fest en Valencia – 26 mei t/m 28 mei

In het park Viveros. Tijdens dit festival kunnen kleine Valenciaanse ondernemers hun producten aan de man brengen. Verder staan er foodtrucks, is er veel livemuziek en tijdens het dagprogramma wordt er veel georganiseerd voor kinderen.

Geniet, net als de Valencianen van het buiten zijn en de lente. Laat je verrassen door de uiteenlopende festivals, met veel eten, drinken, muziek, sport en marktjes.

Fleur van de Put verhuisde in 2008 naar Valencia en deelt haar enthousiasme over de stad en omgeving door het geven van fietstours en het schrijven van diverse reisgidsen.

The post Fleur tipt: De leukste voorjaarsfestivals van Valencia appeared first on ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje.

]]>