Valencia is het hele jaar door mooi, maar het leukste seizoen vind ik de lente. Zodra het voorjaarsfeest Las Fallas op 20 maart is afgelopen, start in Valencia het voorjaar. De oranjebloesem siert de sinaasappelbomen en de mensen spenderen ieder vrij moment in het park. Als het kwik boven de 20 graden komt dan gaat iedereen naar het strand en een enkeling waagt zich zelfs al in zee voor een frisse voorjaarsduik.

Het is ook het seizoen van de vrolijke voorjaarsfestivals. Door heel de stad verspreid worden activiteiten georganiseerd. Ik geef jullie mijn vijf favoriete voorjaarsfestivals:

Mostra de Vinos y Alimentos de la Comunidad Valenciana – 20 t/m 24 april

In het park Turia, tussen de bloemenbrug en de brug van Alameda. Tijdens dit evenement kun je lokale wijnen en hapjes proeven. Hier tonen bodega’s en boeren uit de regio Valencia hun wijnen, kazen, worsten en andere lekkernijen.

Feria de Libro de Valencia – 10 april t/m 1 mei

In het park Viveros. Twaalf dagen lang worden vanuit 80 kraampjes de nieuwste, maar ook tweedehands boeken verkocht. Dit is al de 52e editie en ieder jaar weer een groot succes.

Festival International del Viento – 22 en 23 april

Aan het strand van Las Arenas. Dit internationale vliegerfestival met de felgekleurde vliegers is een prachtig gezicht en een geliefd uitstapje voor jong en oud. Zeker ook het competitie-element geeft een extra sportieve sfeer op het strand.

Gran Feria Andaluza de Valencia – 28 april t/m 7 mei

In het park Turia, tussen de bloemenbrug en de brug van Alameda. De Andalusische gemeenschap in Valencia organiseert ieder jaar een kleine ‘Feria de Abril’, met Andalusische paarden, dames in flamencojurken en heerlijke tapasgerechten.

Palo Market Fest en Valencia – 26 mei t/m 28 mei

In het park Viveros. Tijdens dit festival kunnen kleine Valenciaanse ondernemers hun producten aan de man brengen. Verder staan er foodtrucks, is er veel livemuziek en tijdens het dagprogramma wordt er veel georganiseerd voor kinderen.

Geniet, net als de Valencianen van het buiten zijn en de lente. Laat je verrassen door de uiteenlopende festivals, met veel eten, drinken, muziek, sport en marktjes.

Fleur van de Put verhuisde in 2008 naar Valencia en deelt haar enthousiasme over de stad en omgeving door het geven van fietstours en het schrijven van diverse reisgidsen.

Lees alle berichten over:

blog
fleur
local
Valencia
voorjaar