Het is geen geheim dat Valencia een opkomende vakantiebestemming is bij Nederlanders en Belgen. Op het moment dat je aan je buren, vrienden of een willekeurig familielid tijdens een verjaardag vertelt dat je naar Valencia gaat, zal je hoogstwaarschijnlijk te horen krijgen dat zij ook al zijn geweest of binnenkort gaan. Een van de tips zal zijn om te gaan fietsen in Valencia door het park en aan het strand.

De stad Valencia is zich aan het ontwikkelen tot een echte fietsstad. De burgemeester Joan Ribó is zelf ook een fietsliefhebber. Dat maakt dat hij in korte tijd veel fietspaden aanlegt en voorzieningen treft voor fietsers. Een van de recente ontwikkelingen is de fietsring, die helemaal om het oude centrum loopt.

Jardines del Turia

Verder heeft Valencia een stadspark (Jardines del Turia) van bijna 10 kilometer lang. Dit park verbindt de oude stad met de moderne gebouwen van de architect Santiago Calatrava en loopt vervolgens bijna helemaal door tot aan zee. De afstanden van deze highlights zijn te lang om te voet te overbruggen en ideaal om op de fiets te doen.

Het zonnige zomerweer (bijna het hele jaar door) en de sportieve mensen in het park en aan het strand nodigen uit om zelf ook sportief bezig te zijn. Al fietsend zie je veel meer van de stad, dan als je in een metro onder de grond zit. Fietsen is actief bezig zijn, maar fietsen is ook weer niet vermoeiend.

Fiets huren

De fietsen kun je in Valencia tegenwoordig al op iedere straathoek huren. Ik zelf huur vaak fietsen bij The Easy Way Valencia en ik werk ook samen met Valencia Bikes. Zij hebben beide goede fietsen tegen een redelijke prijs. Een Nederlandstalige fietstour boek je bij FitIn Valencia. Tijdens een fietstour zie je niet alleen veel meer, maar hoor je ook nog eens de verhalen erbij.

Fleur van de Put verhuisde in 2008 naar Valencia en deelt haar enthousiasme over de stad en omgeving door het geven van fietstours en het schrijven van diverse reisgidsen.

Lees alle berichten over:

blog
fietsen
fleur
local
Valencia
voorjaar