Barcelona is niet te vergelijken met Madrid en Valencia is totaal anders dan Sevilla. Maar wie meerdere Spaanse steden heeft bezocht, heeft ongetwijfeld ook een hoop overeenkomsten in het straatbeeld gezien. Houd bij je volgende stedentrip dit lijstje maar eens bij de hand: wedden dat je de meeste kunt afstrepen?!

1. Gran Vía

gran via madrid

Oftewel ‘Grote Weg’. Deze foto maakten we in hoofdstad Madrid, maar ook Barcelona heeft een Gran Vía. Ken jij er nog meer?

2. Loterijverkopers

loterij zaragoza once

Omdat er maar weinig Spanjaarden zijn die niet zo nu en dan een gokje wagen, is er altijd wel een verkooppunt in de buurt.

3. Corte Inglés

corte ingles barcelona kerst

Het bekendste warenhuis van Spanje, waar je zo een paar uur zoet bent en vaak ook prima kunt eten.

4. Huurfietsen

huurfietsen zaragoza

In veel Spaanse steden wordt steeds vaker de (huur)fiets gepakt en daar zijn we natuurlijk blij mee! Let op: niet overal in Spanje zijn deze fietsen ook door toeristen te gebruiken.

5. Overdekte markthal

markthal malaga

Vaste prik tijdens een Spaanse stedentrip. En na het boodschappen doen (of het ‘kijken, kijken, niet kopen’) natuurlijk lekker tapas eten aan een van de barretjes in de markt.

6. Plaza España

Plaza españa zaragoza

Op de foto zie je het ‘Spanje-plein’ in Zaragoza, maar ook Madrid, Barcelona en Sevilla hebben een Plaza España.

7. KioskKiosk Valencia

Voor een krantje, tijdschrift of rolletje pepermunt. Het straatbeeld van Spanje zou een stuk saaier zijn zonder quioscos.

8. Toeristenbus

toeristenbus barcelona

Barcelona, Valencia, Malaga, Cordoba, Sevilla, Madrid… In welke Spaanse stad rijdt tegenwoordig géén bus turístico?

9. Straatverkopers

straatverkopers barceloneta

En waar toeristen zijn, zijn straatverkopers. Voor een souvenirtje voor het thuisfront, een kleed voor op het strand of een (nét) echt voetbalshirt.

10. Churros!

churro kraam cadiz

Doe ons nog maar een portie, ¡por favor!

 

Meer lezen?

Besalú, een van de mooiste dorpen van SpanjeDe 10 mooiste Spaanse dorpen

Cuenca, Toledo en Ronda verwelkomen dagelijks massa’s mensen, maar er zijn nog zo veel andere, minstens zo mooie plaatsen. ESPANJE! presenteert de tien mooiste, vaak stille dorpjes.