Met zijn brede zandstranden, prachtige palmbomen en gezellige chiringuitos is de playa in Valencia zowel onder locals als toeristen geliefd. In het zomernummer van ESPANJE! geeft local Jessica tips waar je lekker kunt eten en wat je er allemaal kunt doen. Hier vind je alvast een voorproefje.

Paella eten

Wie Valencia zegt, zegt paella. Tijdens je bezoekje aan deze stad moet je dit rijstgerecht dan ook geproefd hebben. Aan het strand vind je het in bijna elk restaurant op de kaart, maar om te voorkomen dat je in een tourist trap belandt, raad ik je aan om van tevoren goed te kijken bij welk restaurant je gaat zitten. Mijn aanraders: Sabbia by Gabbeach (groots met dinnershows), A Tu Vera (klein en kneuterig) of Mikkonos Beach Club (alleen al mooi om naar te kijken).

Surfen

Valencia is misschien niet de allereerste plek waar je aan denkt om te surfen, maar als je een goede dag treft lenen de golven zich hier hartstikke goed voor. Vooral aan het strand van Patacona kom je veel surfers en klasjes tegen. Ik heb zelf mijn eerste les gedaan van Javi van Mediterranean Surf en kan hem en de school ten zeerste aanbevelen.

Fietsen

In Valencia wordt veel gefietst. Langs de gehele boulevard loopt een fietspad waar je gebruik van kunt maken om de kust te verkennen. Mijn favoriete stuk is het fietspad  langs het strand van El Saler, dat je niet alleen over de boulevard maar ook door een duinachtig en groen gebied leidt. Het strand zelf is hier ook prachtig – hier vind je zand dat net iets witter en water dat iets blauwer is dan op de populaire stranden van Malvarrossa en El Cabanyal. 

Horchata drinken

Als je er dan toch bent, probeer dan ook de lokale specialiteit horchata de chufa. Dit is een melkachtige drank gemaakt van aardamandelen. Langs het strand van El Cabanyal vind je een populaire zaak genaamd Jijonenca waar ze volgens velen de lekkerste verkopen.

Wil je meer tips over de Valenciaanse playa? Lees er alles over in het magazine ESPANJE! Bestellen kan HIER.

Klimmen en klauteren

Ook voor kinderen is er veel leuks te beleven. Elke honderd meter vind je wel een speeltuintje of glijbaan. Ook zijn er in het zand grote klimnetten waar je kroost lekker in kan klauteren.

Stappen

Ook feestliefhebbers komen op het Valenciaanse strand aan hun trekken. De bekendste discotheek is Marina Beach Club. Iets noordelijker aan de boulevard kun je losgaan bij Akuarela: een club waar zowel ‘s middags als ‘s avonds dj’s draaien. Daarnaast kun je je heupen losgooien in de fabriekshal La Fábrica de Hielo, waar bijna elke avond in de week een evenement – variërend van live jazz tot flamenco- en EDM-optredens – plaatsvindt.

Volleyballen

Het strand in Valencia is een walhalla voor liefhebbers van beachvolleybal. Er staan vele palen waar je je eigen net aan kunt vastmaken. Je kunt je plekje het best van tevoren reserveren, want de tientallen veldjes zijn – vooral aan het einde van de middag – vaak bezet. 

Agua de Valencia proberen

Naast horchata is er nog een drankje waar Valencia om bekendstaat: agua de Valencia. Deze cocktail bestaat uit cava, jus d’orange, wodka, gin en suiker. Stap een horecazaak langs het strand binnen en de kans is groot dat de obers er een voor je kunnen maken.

Lees ook: De 9 leukste restaurants in de Valenciaanse visserswijk El Cabanyal

El Cabanyal verkennen

Vlak achter de boulevard van Valencia vind je de oude visserswijk El Cabanyal. Struin een middagje door de smalle straatjes en kijk je ogen uit naar de prachtige oude huisjes met mozaïeken in allerlei kleuren. De wijk is op dit moment ontzettend in opkomst, waardoor je er een fijne mix van oud en nieuw vindt. Er zijn ook veel leuke restaurants – die niet vol zitten met toeristen zoals de horeca aan het strand. Een van mijn grote favorieten: La Llimera.

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN ESPANJE!