Barcelona behoort tot de beste fietssteden van Spanje en de bicicleta is dan ook een fantastische manier om de Catalaanse hoofdstad te doorkruisen. Fietsen huren kan tegenwoordig op zo’n beetje elke straathoek, maar El Ciclo in de gotische wijk verdient een speciale vermelding. Huur een exemplaar bij eigenaar Ramiro en laat je inspireren door deze fietsvriendelijke routes.

Ga je er liever samen met een Nederlandstalige gids op uit, dan biedt El Ciclo ook die mogelijkheid. De privé fietstours van El Ciclo zijn altijd op maat gemaakt en laten je het beste van Barcelona zien. Inspirerend, veilig en gezellig!

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren

1. Het strand

strand barceloneta fietsen

Het zandstrand van Barcelona is vijf kilometer lang, maar doorfietsen tot aan buurgemeente Badalona kan ook.

2. Carretera de les Aïgues

fietsen barcelona carretera de les agües

Dit pad bij de berg van Tibidabo is favoriet onder wandelaars en mountainbikers. Je komt er door uit te stappen bij FGC-station Peu del Funicular en de fiets een stukje mee in de lift te nemen.

3. Montjuïc

fietsen barcelona montjuic

Ga de roltrappen omhoog vanaf Plaça Espanya en ontdek de stadsheuvel Montjuïc vanaf je stalen ros, waar je onder meer het museum van Joan Miró en het Olympisch stadion vindt.

4. Parc de la Ciutadella

barcelona fietsen ciutadella park

Neem een picknickmandje mee en fiets richting stadspark Ciutadella. Na afloop kun je doorfietsen richting Arc de Triomf, de wijk El Born of het strand.

5. Camp Nou

fietsen barcelona camp nou

Het stadion van FC Barcelona is goed bereikbaar per stalen ros. Je komt er door de Avinguda Diagonal af te rijden. Vanaf het centrum ben je zeker een halfuurtje onderweg.

Lees meer: 10 x zien en doen in Barcelona

6. Poblenou

fietsen poblenou streetart

Liefhebbers van moderne architectuur en street art mogen Poblenou niet overslaan. El Ciclo biedt trouwens ook speciale urban art tours op een bamboefiets.

7. El Prat

fietsen el prat barcelona

En dan bedoelen we niet het vliegveld, maar het strand van El Prat. Vanuit Barcelona ben je twee uur onderweg en kom je door een prachtig natuurgebied.

8. Carrer de la Marina

strand fietsen barcelona

Deze straat is zo goed als volledig voorzien van een fietspad. Begin bovenaan bij de Sagrada Família en fiets lekker omlaag richting playa.

9. Gràcia

fietsen barcelona gracia

Wat hoger in de stad ligt de gezellige wijk Gràcia. Fiets door de kleine straatjes en stop op elk plein voor een hapje en drankje.

10. Passeig de Gràcia

fietsen passeig de gracia barcelona

Vergaap je onderweg aan de mooie modernistische gebouwen en chique designerwinkels. Je kunt aan het einde verdergaan de Diagonal op of naar Gràcia rijden.

Lees meer: Top 10 beste hotels in Barcelona