Cartagena is de ideale stad voor een dagtrip vanuit de Costa Blanca of de Costa Cálida. Met deze tips uit het tijdschrift ESPANJE! wordt je bezoek aan Cartagena nog leuker.

1. Net buiten Cartagena: de kleurrijke fabriek van Licor 43

Deze iconische likeur wordt hier al sinds de Romeinse tijd geproduceerd. De ingrediënten – citroenen, sinaasappels, tijm en meer – groeien op de velden rondom de fabriek. Je kunt een rondleiding krijgen met proeverij.

2. Heerlijk stadsstrand: Cala Cortina

Zelfs buiten het hoogseizoen is het hier gezellig. Zwemmers genieten van het heldere water en avonturiers beklimmen de rotsen om in zee te springen. Het aangrenzende Restaurante Mares Bravas serveert heerlijke verse vis, direct uit de naastgelegen vissershaven.

3. De stad is een archeologische schatkamer

Het Teatro Romano, een Romeins theater dat onder de oude stad werd ontdekt, is een must-see. In het bijbehorende museum krijg je een goed inzicht in de rijke geschiedenis van de stad.

4. Stokoud en toch nieuw: Foro Romano Molinete

Deze werd geopend in 2021 door koning Felipe. Hier zijn onder andere resten te zien van de tempel van de Egyptische godin Isis, die ook door de Romeinen werd vereerd.

5. Boottocht door De haven van Cartagena

Deze is een mix van industriële activiteit en toeristische trekpleisters. De boottocht die je kunt boeken op de kade duurt een uur en is ideaal om mooie foto’s van de stad te schieten.

6.  Gezellige restaurants en terrasjes

Onze favoriet is El Cantón, een restaurantje naast het Teatro Romano. Hier serveren ze lokale specialiteiten zoals artisjokken en asperges, perfect voor vegetariërs.

7. Ondergrondse verborgen schatten

Onder de stad bevinden zich intacte Romeinse straten en huizen, bijvoorbeeld onder een voormalig bankgebouw op het Plaza de Risueño.

Wil je meer tips en artikelen over Spanje? Lees dan ook het magazine ESPANJE! Bestel het hier en krijg vier keer per jaar 100 pagina’s Spanje in je brievenbus.

8. Overal is graffiti

In de tunnel bij de Calle Gisbert heeft stadskunstenaar Kraser Tres onlangs een kleurrijk graffiti-aquarium gecreëerd. Net echt!

9. Het ARQVA-museum onder de havenboulevard

Dit toont de maritieme geschiedenis van de regio, inclusief een wrak van een 2000 jaar oud Fenicisch schip. Hoewel de uitleg soms te wensen overlaat, biedt het museum een fascinerende kijk op de scheepshistorie.

10. Koop een combikaart

Met een abono krijg je toegang tot meerdere musea en kun je de boottocht door de haven maken. Je kunt de kaart ter plekke kopen of hier bestellen.

 

Deze tips komen uit editie 2 2024 van ESPANJE! MAGAZINE. Bestel deze editie hier om het hele verhaal te lezen met nog veel meer leuke tips en achtergrondverhalen.