Valencia zit flink in de lift als stedentripbestemming. Niet zo gek, want in Valencia valt genoeg te zien en te beleven. De oude stad, de moderne stad van de wetenschap en de kunsten  en ook nog dat heerlijk strand! Ook op culinair vlak zit je in Valencia wel goed. Wij gingen op pad en ontdekten hoe lekker Valencia is. Tien insidertips voor een culinaire trip.

1. Mercat Central

mercat-central-valencia-advertentie

Een bezoek aan de centrale markt is eigenlijk een must voor iedereen. Deze dagelijkse versmarkt is een lust voor je ogen en smaakpapillen.

2. Eten bij Ricard Camarena

gerecht-richard-camarena

Ricard Camarena geldt als een van Spanjes meest gerenommeerde chefs van dit moment. Zijn driesterrenrestaurant zit midden in de stad en hier beleef je gegarandeerd een onvergetelijke culinaire avond. Niet helemaal je budget? Op de centrale markt kun je aanschuiven in zijn laagdrempelige Central Bar.

3. Winkeltje Original VC

Winkel met streekproducten Original CV in Valencia

Voor producten uit de regio Valencia ga je naar Original VC. Deze oude apothekerszaak werd omgetoverd tot delicatessenwinkel. Hier slaag je zeker voor culinaire souvenirs!

4. De markt van Ruzafa

Zwammen op de markt van Ruzafa in Valencia

Een stuk minder toeristisch maar daarom niet minder leuk dan de centrale markt, is de versmarkt in de wijk Ruzafa. Ook hier kom je ogen tekort.

5. Capuccino op z’n Valenciaans

Sinaasappelschil bij de koffie

Nu je toch op de markt van Ruzafa bent, probeer zeker de Valenciaanse cappuccino van Ikore Kofi. Met sinaasappelsmaak. Hemels!

6. Orxata (horchata)

Horchata met fartón (broodje)

Bij Casa de l’Orxata bestel je een typisch Valenciaanse ‘horchata’ met een zogenoemde fartón (broodje dat je in deze koude aardamandelmelk dipt).

7. Trufas Martinez

truffels in een doosje

Voor ambachtelijk bereide en onweerstaanbaar lekkere chocolade ga je naar Trufas Martinez.

8. Café de les Hores

Café de las Horas in centrum van Valencia

Café de les Hores is de perfecte plek om agua de Valencia te proberen (cava met sinaasappelsap). Voor een cocktail of gewoon een kop koffie zit je hier ook goed.

9. Buñuelos

Buñuelos in Valencia

Voor heerlijke buñuelos (een soort oliebollen bereid met pompoen) ga je naar El Contraste. Op donderdag kun je hier sinaasappelbuñuelos krijgen.

10. Paella workshop

paella-workshop-valencia-richard

Valencia is de bakermat van het meest beroemde Spaanse gerecht ter wereld: de paella. In natuurgebied de Albufera kun je deelnemen aan een workshop. Een ware belevenis!

Trek gekregen in een culinaire tour door Valencia? Dan raden we je aan op pad te gaan met Tours in Valencia. Wij deden de vier markten tour, maar je kunt ook kiezen voor andere culinaire tours.

De foto’s voor dit artikel werden gemaakt door Richard van Kruchten, die zelf woonachtig is in Valencia en (fiets)reizen organiseert door het binnenland van de regio Valencia.

Zoek je een leuk hotel? Dit zijn onze tips

 

Wil je meer leuke en handige Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Neem dan een abonnement op ESPANJE! Magazine

Jouw voordelen zijn dan:

  • Meer dan 25% korting op de winkelprijs van €6,99
  • Je betaalt slechts €19,95 voor vier edities
  • Dat is dus vier voor de prijs van drie
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Zo geregeld via deze link

bestellen