latin kids festival
Flamenco, tango en andere ritmes uit Latijns-Amerika staan centraal tijdens het eerste Latin Kids Festival, op 12 juli in Rosmalen.

Initiatiefneemster Mónica Bueno van Stichting FlamencOlé, flamencologe en moeder van twee kinderen, wil met dit festival en het internationale zomerkamp dat eraan voorafgaat kinderen laten kennismaken met de ritmes uit haar jeugd en die van de vele Spaanse en latin-artiesten die elkaar in Rosmalen en Den Bosch treffen.

Flamenco & tapas

Ze organiseert het zomerkamp en het festival samen met Ons Kindbureau voor buitenschoolse opvang. Een uniek project waarbij kinderen zich tijdens de vakantieperiode een week lang volledig kunnen onderdompelen in Spaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes. Artiesten uit de verschillende hoeken van de wereld (Cuba, Venezuela, Brazilië) geven les in o.a. flamenco, tango en salsa, maar  kinderen kunnen ook kennismaken met capoeira, boksen, karate en yoga. De opgedane kennis zullen ze tonen tijdens het festival. Ook zullen ze daar de tapas serveren die ze tijdens het zomerkamp hebben leren maken.

Van 16 tot 18 uur begeleidt flamencogitarist José Luis Montón de kinderen bij het zingen van de palos die ze in de week ervoor hebben geleerd. Ouders en bezoekers kunnen tijdens het festival meedoen met een swingende percussie-workout en salsa- en reggaeton-flashmobs.

Flamenco is niet alleen de leidraad tijdens het festival, maar ook bij alle andere projecten van Stichting FlamencOlé. Monica Bueno: “Ik wil graag bruggen slaan tussen culturen en de allerkleinsten op een leuke manier kennis laten maken met flamenco. Flamenco is in mijn ogen geen onbereikbare kunst die alleen is weggelegd voor experts, maar kan onderdeel zijn  van het leven van alledag, ook van kinderen. Daarbij word ik geïnspireerd door de muziek van het project Flamenco Kids van José Luis Montón. Ik wil artiesten van andere specialismes bij elkaar brengen om ook met flamenco te experimenteren.

Het Latin Kids Festival wordt gehouden op 12 juli van 16-18 uur op het veldje van het Deltapark in Rosmalen. Entree is gratis. Voor meer informatie, zie latinkidsfestival.nl