Even het weer checken, je favoriete muziek luisteren of dat ene leuke restaurantje reserveren. Met een paar handige reis-apps wordt je vakantie in Spanje nóg leuker – en relaxter. Wist je dat veel Spaanse steden, provincies en autonome regio’s hun eigen app hebben met praktische informatie, weetjes en mooie foto’s? Voor dit artikel maakten we een selectie van de leukste en handigste Spanje-apps. Wel zo fijn: ze zijn (bijna) allemaal gratis en, mocht je Spaans nog niet zo goed zijn, ook vaak in het Engels beschikbaar. Te downloaden voor Android en iPhone.

El Tenedor | Vorkje prikken

Op vakantie wordt er natuurlijk lekker veel buiten de deur gegeten en hóe fijn is het als dat met flinke korting kan? Talloze restaurants in Spanje zijn aangesloten bij El Tenedor. Met deze app reserveer je snel en makkelijk en tafeltje en krijg je in veel gevallen bovendien 30 tot 50 procent korting op het eten.

 

Vías Verdes y Red Natura 2000 | Over oude treinsporen

App Vías Verdes y Red Natura 2000In deze app vind je meer dan 130 ‘Vías Verdes’ (letterlijk, ‘groene wegen’), oude in onbruik geraakte spoorlijnen die zijn hersteld voor gebruik door wandelaars en fietsers. De vrijwel vlakke en technisch gemakkelijke routes leiden je over spectaculaire spoorbruggen of langs oude treinstationnetjes. Met zo’n 3200 km aan routes in Spanje is er voor ieder wat wils.

 

 

Minube: travel planner & guide | Herinneringen maken

App Minube travel planner & guideMinube is een app waarmee je interessante plekken kunt ontdekken, allemaal aanbevolen door echte reizigers. Maak je eigen gepersonaliseerde reisgidsen en sla ze op om offline te gebruiken tijdens de vakantie in Spanje. 

 

 

 

HappyCow | ¡Comida sana por favor!

App HappyCowHet kan soms een hele uitdaging zijn om een gezond buiten de deur te eten. De app HappyCow maakt dat een stuk eenvoudiger. Deze gratis locator voor gezond voedsel is dé gids voor veganistische, vegetarische of glutenvrije restaurants tijdens je verblijf in Spanje. Naast restaurants vind je hier ook gezonde barretjes, ijssalons, bakkerijtjes andere winkels mee. Check de beoordelingen en kiezen maar!

 

Playas de España | Meer dan 3000 stranden

Dé app voor strandgangers. Met deze app kun je meer dan 3000 stranden in Spanje vinden. Met informatie over parkeergelegenheid en andere faciliteiten maar ook over het weer en het type strand (zand, kiezels etc).

Metro de Madrid | Hulpje onderweg

Het metronetwerk van de Spaanse hoofdstad is al bijna 100 jaar oud en is met een lengte van circa 300 kilometer en meer dan 30 stations ’s lands grootste. Metro de Madrid helpt je een handje op weg in dit eindeloze web van lijnen en kleuren. De app vertelt je of er vertragingen zijn op jouw route, op welke stations je over moet stappen en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Heel handig tijdens je stedentrip.

 

Buen Camino de Santiago | Wandelgids voor Noord-Spanje

Heb je plannen om de Camino de Santiago te lopen? Het is een eitje als je een goede app op je mobiel hebt. Op de app Buen Camino de Santiago vind je kaarten waarmee je je route kunt plannen en waardoor je nooit hoeft te verdwalen. Maar ook als je niet de camino loopt is deze app te gebruiken voor wandeltochten in Noord-Spanje. Ook accommodaties en alternatieve routes worden aangegeven. De app wordt door meer dan 8.000 gebruikers gewaardeerd met een 4,6. 

 

ACSI Campings Europa | Kampeermaatje

App ACSI Campings EuropaDeze app is handig voor wie gaat kamperen en van tevoren niet te veel wil vastleggen. Kijk onderweg welke campings er bij je in de buurt zijn en welke faciliteiten er geboden worden. De app is zelf is gratis, maar om toegang tot de camping- en camperplaatseninformatie te krijgen koop je voor €2,49 het landenpakket Spanje, Andorra en Portugal. Toegang tot 8000 campings in heel Europa kost je €12,99. Handig: op steeds meer campings kun je via de app direct een plek reserveren. Een alternatief voor camperaars is de app Park4night met een waardering van 4,9 na 22.000 reviews.

 

 

Lees alle berichten over:

android
apple
applicaties
apps
reistips
smartphone