Andalusië begint zondag 27 december al met het vaccineren van de meest kwetsbare ouderen. De regering van de deelstaat liet maandagmiddag weten dat de eerste vaccins op 25 december worden verwacht en dat twee dagen later al massaal zal worden gevaccineerd. Volgens regeringsadviseur Elías Bendodo staat de politie klaar om te helpen met de distributie en zijn er mobiele teams om in verpleeghuizen te prikken.  De Junta van Andalusië wil dat alle kwetsbare ouderen in twee weken gevaccineerd zijn. Bendodo zei erbij dat het aantal besmettingen in  de Andalusische verpleeghuizen meevalt. In 96 procent van de tehuizen is geen COVID-19, aldus Bendodo.

VaccinerenAndalusië heeft een strenge lockdown gehad die nu langzaam wordt versoepeld. Waren er een aantal weken geleden nog meer dan 600 besmettingen per 100.000 mensen in 14 dagen, nu is dat teruggebracht naar 135. Ter vergelijking: In Nederland is het aantal besmettingen nu volgens de laatste cijfers van de Europese Unie 546. Voor heel Spanje is dat nu 220. Ook het aantal ziekenhuisopnames en IC-opnames is inmiddels meer dan gehalveerd in Andalusië. Bendodo waarschuwde echter dat iedere minieme toename weer kan leiden tot strengere maatregelen, ook tijdens kerst. Andalusië is met circa 8,5 miljoen inwoners qua inwonertal de grootste autonome regio van Spanje.

 

KERSTCADEAUTJE VAN ESPANJE! Omdat de boekhandels en tijdschriftenwinkels dichtzijn geven we van 21 t/m 24 december een magazine cadeau als je een magazine bestelt. Dan heb je dus een extra exemplaar om als cadeautje te geven aan familie, vrienden of buren. Je kunt ze HIER bestellen. Deze actie geldt voor alle losse nummers en alleen bij bezorging in Nederland. Voor 12 uur besteld, dezelfde dag nog op de post. FELIZ NAVIDAD!