Barcelona is een plaatje en dat besef ik altijd nóg meer als ik vanaf een hoog punt uitkijk over de stad. Je vind ze op de heuvels in en om de stad, in torens en verborgen op daken van hotels. Dit zijn mijn favoriete miradors.

Columbus

Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1888 werd bij de oude haven een standbeeld van Columbus geplaatst. De ontdekkingsreiziger staat op een pilaar van zo’n 60 meter hoog. Voor 6 euro koop je een kaartje en mag je met het piepkleine liftje naar boven (je begrijpt: niet geschikt voor mensen met claustrofobie en hoogtevrees), waar je een geweldig uitzicht hebt over onder andere de Rambla, de oude haven en stadsheuvel Montjuïc.

Bunkers del Carmel

Met stip het allergaafste uitzicht over Barcelona heb je bij de Bunkers del Carmel, een voormalig luchtafweergeschut dat tijdens de Spaanse Burgeroorlog gebouwd werd op de heuvel Turó de la Rovira. Neem een boekje, wat lekkers en/of fijn gezelschap mee en laat de drukte van je afglijden terwijl jij in het zonnetje uitkijkt over de stad en de Middellandse Zee. Je komt er door metrolijn 4 te nemen tot aan Guinardó / Hospital Sant Pau, omhoog te lopen via de Carrer de Telegràf en dan 2 roltrappen en 2 liftjes te nemen tot je bij de heuvel bent.

Tibidabo

Heuvel Tibidabo is één van onze favoriete plekken om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Tussen het groen kun je heerlijk wandelen of mountainbiken en voor kinderen is het pretpark (het oudste van Spanje) een geweldig uitje. Terwijl zij zwieren en zwaaien, geniet jij van het fantastische uitzicht over Barcelona.

El Corte Inglès

Vanaf het restaurant op de bovenste verdieping van Spanje’s grootste en oudste warenhuis op het centrale Plaça Catalunya heb je een verrassend mooi uitzicht over de stad. Tip: bestel een café con leche (het eten zelf vinden wij weinig bijzonder) en kies een tafeltje aan het raam. ¡Buenos días Barcelona!

Dakterras

Aan fijne dakterrassen geen gebrek in Barcelona, en vanaf veel van deze terrassen kun je met een heerlijke cocktail in je hand uitkijken over de stad. Onze favorieten zijn die van het Museu d’Història de Catalunya (je hoeft geen kaartje voor het museum te hebben, gewoon met lift of roltrap tot aan het restaurant op de bovenste verdieping), Hotel Majestic aan de chique Passeig de Gràcia en Hotel Barcelò Raval.

Annebeth Vis kwam in 2002 naar Barcelona voor haar studie en bleef er – heel cliché – hangen. Ze is communicatieprofessional, schrijfster van reisgidsen en een van de gezichten achter www.barcelonatips.nl en achter Things to do in Barcelona.

Lees alle berichten over:

annebeth
Barcelona
blog
local
uitkijkpunten