Tibidado Barcelona uitzicht reuzenrad

Met de kinderen naar Barcelona deze zomer? De Catalaanse hoofdstad is een fantastische bestemming, ook met kinderen. Of ze nu klein of groot zijn, in de stad valt van alles te beleven en bij warm weer kun je natuurlijk altijd uitwijken naar het stand. Onze tips.

1. Sagrada Familia – dit waanzinnige bouwwerk kunnen ook kinderen zeker waarderen. Er uren ronddwalen is niet nodig: in een uur heb je Gaudí’s meesterwerk wel gezien. Doen dus! (Zorg wel dat je van tevoren kaarten koopt, dan sta je niet in de rij)

2. Park Güell – ook absoluut geschikt voor kinderen. Een bezienswaardigheid waar ze bovendien kunnen rondrennen en hun ogen uitkijken.

3. Parc de la Ciutadella – het leukste stadspark dat Barcelona kent. Regelmatig worden hier activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Je kunt er bootje varen, op de foto met een levensgrote mammoet en naar de speeltuin.

4. Montjuïc – op de berg de Montjuïc valt van alles te beleven. Het Jardins de Joan Brossa is voor kinderen superleuk. Of neem de kabelbaan naar het kasteel. Op de berg kun je ook goed picknicken.

5. Fundació Joan Miró – deze van oorsprong Barcelonese artiest is erg geliefd bij (kleine) kinderen vanwege zijn vaak ‘kinderlijke’ werken met veel kleuren.

6. CosmoCaixa – nog zo’n museum waar de kids zich prima zullen vermaken: het wetenschapsmuseum.

7. Font Màgic – deze fonteinshow met licht en muziek is voor veel kinderen het hoogtepunt van hun bezoek.

8. Camp Nou – het grootste stadion van Europa mogen kleine voetballiefhebbers zeker niet overslaan.

9. Fietstour – absoluut een aanrader met het gezin: lekker gaan fietsen. Laat je door een gids rondleiden en geniet! Bij El Ciclo in de gotische wijk hebben ze bovendien een bakfiets of zitjes.

10. Zwembad van La Barceloneta (Club Atlètic de la Barceloneta) – een zwembad met uitzicht op zee. Wat wil je nog meer. Ze hebben ook een speciaal kinderbad (overdekt).

11. Tibidabo – boven op de hoogste top van Barcelona staat een pretpark. Wie wil er nou niet van de achtbaan met zo’n uitzicht?

12. Strand – doet het altijd goed, of ze nu klein of al wat groter zijn.

13. Barcelona Bosc Urbà – hangen, klimmen, zwaaien: in dit ‘stadsbos’ voelen ze zich Tarzan (of Jane).

14. Museu Blau – het Geologisch Museum is speciaal geschikt voor kinderen. Ze kunnen er ook deelnemen aan activiteiten.

15. Museu Marítim – nog een museum dat de kinderen zeker zullen waarderen: het maritiem museum. Met als hoogtepunt een bezoek aan het schip dat in de haven van Barcelona ligt.

16. L’Aquàrium – niet het mooiste aquarium ter wereld, maar bijzondere vissen doen het bij kinderen nu eenmaal altijd goed. Prima plan dus.

17. Dierentuin – vinden de meeste kinderen ook geweldig. De Zoo de Barcelona is gevestigd in het park La Ciutadella.

18. Maak een rondvaart door de haven – alleen geschikt voor kinderen die niet zeeziek zijn. Bijvoorbeeld met Las Golondrinas.

19. Kabelbaan door de haven – neem de kabelbaan vanaf La Barceloneta naar de berg de Montjuïc. Let op: je moet geen hoogtevrees hebben.

Dit artikel werd samengesteld door Annebeth Vis, onze redacteur, die in Barcelona woont en werkt. Op haar website Barcelonatips.nl geeft zij nog meer tips om Barcelona met kinderen te bezoeken.