Spaanse films op DVD. Ze zijn er nog volop! Heb je nog ergens een oude DVD-speler staan? Dan zijn dit onze tips voor een paar heerlijke Spaanstalige avondjes. Met een deken op de bank, tapa’tje erbij en je even helemaal in Spanje wanen. Of in Latijns-Amerika natuurlijk, waar ook een aantal films uit deze top 9 werden opgenomen. Komt ie, in willekeurige volgorde:

El secreto de sus ojos

Argentijnse thriller uit 2009, die een jaar later zowel een Spaanse Goya-award als een Oscar voor beste buitenlandse film won. Gebaseerd op de roman La Pregunta de sus Ojos. Het verhaal gaat over de gepensioneerde rechercheur Benjamin, die een boek schrijft over de moord- en verkrachtingszaak op een jonge vrouw.

De hele film zien (met ondertiteling)? Bestel dan nu via Bol.com en heb ‘m morgen in huis!

Mar Adentro

Won in 2004 een Oscar voor beste buitenlandse film, een Golden Globe en niet minder dan veertien Goyas. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Ramón Sampedro (gespeeld door de niet te overtreffen Javier Bardem), een na een ongeluk vanaf zijn nek verlamde man die daar 29 jaar mee door moest leven, terwijl hijzelf euthanasie wenste.


De dvd bestellen kan via Bol.com

Vengo

Een wervelende hommage aan de flamenco, die je recht in de ziel raakt. De Andalusische Caco kan de dood van zijn dochter niet verwerken. Gekweld door verdriet stort hij zich dagelijks in verhitte feesten waar zangeressen hun hart uitschreeuwen. Zijn familie is ondertussen in een vendetta verwikkeld met de Moorse Caravaca familie.


De hele film zien? Bestel en heb ‘m morgen in huis.

Biutiful

Een verhaal over de liefde van een vader (Javier Bardem) en zijn kinderen. Uxbal probeert de zorg voor zijn kroost te combineren met spiritualiteit, schuldgevoel en misdaad in het moderne Barcelona. Vrolijk word je er niet van, maar de film kruipt gegarandeerd onder je huid.


Ook Biutiful bestel je makkelijk en veilig via Bol.com

Despues de Lucía

Mexicaanse dramafilm. Ontving prijzen op de filmfestivals van Cannes en San Sebastian en was genomineerd voor een Oscar en Goya. Het verhaal gaat over de relatie tussen de depressive Roberto en zijn 17-jarige dochter Alejandra. Na de verhuizing naar Mexico-Stad wordt Alejandra vreselijk gepest, maar ze besluit daarover niets tegen haar vader te vertellen.


Nieuwsgierig geworden naar de hele film? Nu bestellen betekent morgen in huis!

Hable con ella

De film (regie door Almodóvar) vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, die allebei in coma raken. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen: de één is blij om bij de vrouw te zijn van wie hij houdt, maar de ander raakt zwaar depressief omdat hij niet met zijn liefde kan communiceren, en dus niet weet hoe zij echt over hem denkt.


Bestel Hable con ella nu op dvd, dan wordt ie morgen bezorgd.

Todo sobre mi madre

Nog een Almodóvar dan. Deze film uit 1999 won in dat jaar een Academy Award en zeven Goya’s.
De film vertelt het verhaal van Manuela die in Madrid werkt op de transplantatieafdeling van een ziekenhuis, en samen met haar tienerzoon Esteban woont. Esteban heeft zijn vader nooit gekend en wil schrijver worden. Als Esteban onverwachts overlijdt, vertrekt Manuela naar Barcelona om de vader van Esteban te zoeken, die van het bestaan van de jongen niet op de hoogte is. De vader, Lola, is een travestiet en prostituee.


De hele film (met ondertiteling zien)? Bestel ‘m dan nu via Bol.com

Volver

Weer een samenwerking voor Almodóvar en zijn muze Penelope. Dit tragikomische verhaal speelt zich af in Madrid en gaat over drie generaties vrouwen, die oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, leugens en grenzeloze levendigheid.


Volver helemaal zien? Als je ‘m nu bestelt, heb je de dvd morgen in huis.

Abrazos rotos

En ook de laatste film in het rijtje werd geregisseerd door Almodóvar, die Penelope Cruz voor de hoofdrol strikte. De film vertelt het verhaal van Lena en twee mannen die van haar houden: een regisseur en een vermogende zakenman. Terugkerende thema’s zijn jaloezie en schuld.


Morgen de dvd in huis? Bestel ‘m dan nu online.

 

LEES OOK: DE BESTE FILMS MET PENÉLOPE CRUZ

LEES OOK: SCHITTERENDE JAVIER BARDEM IN EL BUEN PATRON