De maanden februari, maart en april zijn bij ons favoriet om Spanje te bezoeken. Dan staan namelijk overal fruitbomen in bloei, zoals amandelbomen, perzikbomen, pruimenbomen, kersenbomen en appelbomen. Eigenlijk kun je overal wel mooie plaatjes schieten. Maar met de tips hieronder zul je zeker prachtige bomen in bloei tegenkomen, zelfs midden in de stad.

Ciezas bloesem

In Cieza staan de perzikbomen in bloei

Quinta de los Molinos, Madrid

De Quinta de los Molinos, in het stadscentrum van Madrid, is een stadspark met 20% amandelbomen. De amandelbomen bloeien opvallend van begin februari tot begin maart.

Aitona, Baix Segrià (Lleida):

De perzik- en nectarinebloemen in Aitona bieden een schouwspel van roze tinten van eind februari tot eind maart. De bloesemtijd wordt hier echt gevierd met speciale routes, concerten en andere activiteiten. Hier vind je meer informatie.

Cieza, Murcia

De perzikbomen bloeien tussen half februari en begin maart in Cieza, Murcia.Tussen 24 februari en 19 maart zijn er verschillende activiteiten in de omgeving van Cieza zoals speciale routes, tochten over de rivier de Segura, concerten, exposities en gastronomische verrassingen. Meer informatie  florciezafestival.es

Valle del Jerte, Cáceres

Het is elk jaar weer een prachtig fenomeen: de kersenbloesem in de Jerte-vallei in de Spaanse regio Extremadura. Tijdens het fiesta del cerezo en flor staan anderhalf miljoen kersenbomen tegelijkertijd in bloei en dat levert prachtige plaatjes op!

Kersenbloesem in Jerte

Valle de Caderechas, Burgos

De kersen- en appelbomen in Valle de Caderechas, in het noordwesten van Burgos, bloeien in maart en april. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, en er zijn routes per auto of te voet.

Comarca de la sidra, Asturië

De appelbomen in de regio Asturië bloeien van eind april tot mei. De regio staat bekend om zijn ciderproductie, en er zijn activiteiten en rondleidingen beschikbaar, inclusief proeverijen.