Bernadet Heimans zwerft al jaren met haar hond Nova in haar camper door Spanje. Ditmaal trokken deze paradijsvogels door de binnenlanden van Asturië naar Cádiz. Ze daalden af in de ravijnen van Sierra de Grazalema, bezochten Toledo, de stad van 3 culturen, wandelden door de middeleeuwen en doken in de turquoise bergmeren van Madrid. In de zomereditie van ESPANJE!  neemt ze je mee langs  tien highlights voor de ultieme roadtrip van kust tot kust. Met geweldige campertips! Hieronder een impressie van de eerste dagen in Asturië. Je kunt de editie met het hele artikel (3 2022) hier bestellen. 

Hond Nova in de camper

Het paradijselijke strand van San Antolín

We starten onze route zuidwaarts op een van de mooiste stranden in Asturië. De kustlijn van deze provincie is namelijk bezaaid met idyllische baaien. Naast regionale parels als Playa de Santa Marina, Playa del Silencio en Playa de la Cuevas del Mar verdient het minder bekende San Antolín ook een plekje op de erelijst. Dit uitgestrekte strand is een van de grootste stranden in de omgeving en vormt een geliefde locatie voor surfers, zwemmers en wandelaars. De prachtige baai wordt gekenmerkt door een parelwit zandstrand en de bekende rotsformatie Punta de la Dehesa. Maak een lange wandeling over het witte strand, huur een surfplank of kajak bij Surfschool LLanes of trakteer jezelf op een echte Asturische Cachopín bij Chirinquito La Padina.

Campertip

Tussen Mirador de San Antolín en het monasterio románico vind je een verscholen parkeerplaats pal aan het strand. Een klein paradijs waar je rustig kunt overnachten!