Wil jij het échte Spanje ontdekken, mooie steden als Burgos, Valladolid en Segovia bezoeken en ook heerlijk relaxen in een wijnparadijs?  Dan is Camping Riberduero tussen wijngaarden en pijnbomen, net buiten het stadje Peñafiel, ideaal. Je kunt er heerlijk kamperen onder de parasoldennen, maar er zijn ook chaletjes en stacaravans te huur. De camping wordt gerund door de Nederlandse Lisanne van Duijn, die je graag alles vertelt over mooie tripjes in de omgeving en de lekkere ribera del duerowijnen die hier worden gemaakt. 

Het wemelt van de wijnhuizen in de omgeving waar rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd. Vanaf de camping starten verschillende wandel- en fietsroutes. Elk jaar zijn er in Peñafiel bijzondere evenementen, zoals het paasfeest, charangas, het lokale feest van San Roque en de Ribera Run Experience. Omdat de camping in het hart van de Spaanse autonome regio Castilla y León ligt, is het een prima basis om steden als Valladolid, Palencia, Segovia en Burgos te bezoeken. Ze liggen allemaal op ongeveer een uurtje rijden van de camping. De camping is ook een ideale tussenstop als je op doortocht bent naar Zuid-Spanje of Portugal. Lisanne heet je graag hartelijk welkom!

Lisanne Peñafiel

Katwijkse tussen de wijngaarden

Lisanne groeide op in Katwijk, maar kwam in 2015  naar Spanje. Ze wilde Spaans leren in Madrid. Ze kreeg een Spaanse vriend, stortte zich in de wereld van het wijntoerisme, en kwam uiteindelijk terecht in Peñafiel. Ver weg van het massatoerisme aan de kusten lijkt niet de makkelijkste plek om als buitenlander een leven op te bouwen, noch om een camping te runnen. Lisanne beaamt dit: ‘Het is inderdaad ruig hier. Maar ik wilde naar het échte Spanje. Aan de costa waren er tien anderen die hetzelfde konden als ik. Hier voeg ik met mijn buitenlandse blik en talenkennis iets toe.’ Na een paar jaar werken in het wijntoerisme wilde ze graag iets veelzijdigers doen, en zo kwam ze terecht bij deze camping. Toen ze snel haar draai vond, vroegen de eigenaren of Lisanne de camping over wilde nemen, aangezien zij met pensioen wilden. ‘Eerst schrok ik. Maar het is tegelijkertijd natuurlijk wel interessant als je zo’n aanbod krijgt. Ik heb het met mijn ouders besproken, want ik wilde dit avontuur alleen met hun hulp aan. Nou, mijn vader, die altijd al een wens had om een camping te beginnen, stond meteen met zijn koffer in zijn hand: wanneer kan ik komen?’

field of sunflowers near the castle of Peñafiel

Lekker eten en luieren

Camping Riberduero ligt op slechts 2,9 km van het kasteel van Peñafiel. Maar je hoeft niet per se naar het dorpje, want ook op de camping vind je alles wat je nodig hebt: rust vooral, maar ook een restaurant, een terras en gratis wifi. De camping heeft grote en schaduwrijke plaatsen. Vanaf je standplaats of chalet kun je vogels en eekhoorns zien die van boom naar boom vliegen of rennen. Ontspannen kun je ook in het lekkere zwembad. En dan aan het eind van de dag heerlijk met een glas lokale ribera-wijn genieten van de prachtige zonsondergangen op het terras van restaurant El Carro Viejo. De mooie chalets op de camping hebben allemaal een eigen terrasje met zitje, een keuken met een magnetron, een douche en toilet en een eethoek/zithoek met een flatscreen-tv.

De winnaars van de ESPANJE!-actie

Wij mochten twee keer een verblijf voor twee tot vier personen weggeven. De winnaars van de ESPANJE-winactie zijn Netty & Mart Raaimakers en Ruud Meurs. Zij krijgen een verblijf van 4 nachten (een midweek) in een chalet voor 2 personen of 7 nachten in een tent, camper of caravan voor maximaal 4 personen. Van harte gefeliciteerd. Samen met  Lisanne kunnen jullie naar beschikbare data kijken buiten de schoolvakanties. Dit zijn de antwoorden op de vragen van de winactie:

  1. Het dorpje Villena ligt in de Spaanse regio Valencia/ in de provincie Alicante
  2. Alva kwam in 1567 naar de Nederlanden.
  3. De vermeende Spaanse belastingfraude van Shakira kwam aan het licht doordat haar fans via sociale media bijhielden wanneer zij in Spanje was.
  4. De eerste joodse vizier van het koninkrijk Granada was Samuel Nagrela.
  5. De populairste hike van La Palma heet Ruta de los Vulcanos.
  6. Camping Riberduero ligt bij Peñafiel.
  7. Ramon Casas was een bekende schilder.
  8. De pelgrimspas voor de Camino de Santiago kan onderweg worden gekocht.
  9. Flysch is de bijzondere geologie in Baskenland. Deze is ontstaan toen het Iberische eiland en het Europese continent op elkaar botsten.

 

Korting voor lezers van ESPANJE!

Kijk voor de nieuwe winacties in de ESPANJE! die nu in de winkel ligt. Of neem een abonnement. Dan mis je niets meer en kun je deelnemen aan al onze winacties. Het hele verhaal van Lisanne lees je in editie 4 2022 van ESPANJE! die je hier kunt bestellen. Als kampeerder krijg je in het laagseizoen korting op vertoon van de editie van ESPANJE! met het verhaal staat over Lisanne. Meer informatie over de camping en de omgeving  vind je op de website van Camping Riberduero.