Vroeger dacht ik: als ik later oud ben dan ga ik lekker reizen en in Spanje wonen. Maar toen mijn vader en mijn liefste oom plotseling kort na elkaar overleden, besloten mijn Spaanse man Tomás en ik om niet langer te wachten en ons leven om te gooien. We leven maar één keer en we wilden niet wachten tot ‘later’. Leef je droom, droom niet je leven.

Begin juli 2016 was het zover. We vertrokken met onze kinderen naar Spanje. Naar Extremadura om precies te zijn. De regio is net zo groot als Nederland, alleen wonen er meer schapen dan mensen. Er wonen slechts 1 miljoen inwoners, dus files heb je er nooit. Het enige oponthoud dat je kunt tegenkomen is een tractor.

Een absolute aanrader is Mérida, de vroegere hoofdstad van het Romeinse Rijk, waar veel van bewaard is gebleven. Extremadura in het algemeen is een prachtig stukje ongerept Europa

Droom één ging dus in vervulling. Maar ophouden met dromen doe ik nooit. Ik wilde altijd al lekker ruim wonen en in Spanje is dat gelukkig prima te betalen. Dus ook droom twee, een groter huis, kwam uit. Binnen een jaar raakten twee dromen verwezenlijkt. Ik kan echt wel zeggen dat ‘leef je droom’ op ons van toepassing is.

Een eigen bedrijf

Want alles wat ik ervan verwacht had is ook letterlijk uitgekomen. De kinderen vinden het heerlijk hier, spreken vloeiend drie talen en hebben vrienden en feestjes in overvloed. Op en top genieten dus. Droom drie, een eigen bedrijf, was de volgende stap.
Ik bouwde een website, maar hoe verder? Toen bedacht ik: de kinderen spraken negen maanden geleden geen woord Spaans, en dankzij een geweldige leermethode spreken ze de taal nu vloeiend. Laten we deze methode gaan uitbouwen om Nederlanders en Belgen Spaans te laten leren voor een klein bedrag, zodat ook echt iedereen mee kan doen.
De juf van mijn dochter helpt met het maken van de video’s. Zij kletst in het Spaans, ik vertaal en doe de rest. Dus nu gaat het dan echt gebeuren. Droom 3 gaat beginnen!

Cintha van Marrewijk verhuisde in de zomer van 2016 met man en kinderen naar Extremadura en zette daar een eigen bedrijfje op: supergoedspaansleren.nl

Lees alle berichten over:

blog
cintha
Extremadura
local
Merida